04:30 12 Mai 2021
În direct
 • EUR21.63
 • USD17.79
 • RUB0.24
 • RON4.39
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  267905

  În Germania săptămâna aceasta se discută despre măsuri mai dure care ar putea fi aplicate la nivel naţional – aşa-numita „frâna de urgență”. Unele landuri au introdus deja măsuri mai stricte de luni.

  BUCUREŞTI, 19 apr – Sputnik. În Germania, grupurile parlamentare CDU / CSU și SPD dezbat astăzi, în conferințe video, despre modificările aduse Legii privind protecția împotriva infecțiilor, modificări care ar putea introduce aşa-numita „frâna de urgență”.

  Astfel, ar putea fi introduse restricții mai stricte asupra vieții publice la nivel național dacă incidența la șapte zile într-un oraș sau district este de peste 100 de cazuri la 100.000 de locuitori timp de trei zile la rând, potrivit ziarulromanesc.de.

  În acest caz, majoritatea magazinelor vor trebui să se închidă, iar intervalul de interdicţie a ieşirii din case se va aplica între orele 21:00 și 05:00.

  Restricţii mai stricte sunt deja aplicate în unele landuri de luni. Astfel, în Brandenburg, intervalul de interdicţie a fost stabilit pentru orele 22:00 și 05:00 pentru regiunile în care incidența la șapte zile este peste 100 timp de trei zile.

  De la 200 de noi infectări la 100.000 de locuitori într-o săptămână, toate școlile din districtele rurale și orașele urbane urmează să se închidă. De asemenea, se vor închide centrele de zi pentru copii din regiunile cu o incidență de 200.

  Mecklenburg-Pomerania Occidentală se află în blocaj de la miezul nopții. Aici vor fi închise şcolile, grădinițele, muzeele, bibliotecile și majoritatea magazinelor. Însă pot rămâne deschise magazinele alimentare, băncile, farmaciile, precum şi frizeriile, magazinele de bricolaj, florăriile și librăriile.

  Sunt permise întâlnirile private doar cu o persoană din afara propriei gospodării. Proprietarii de case de vacanță și rulote din alte landuri nu au voie să vină în Mecklenburg-Pomerania Occidentală.

  De asemenea, în Baden-Württemberg se aplică de luni reguli mai stricte în zone cu un număr mare de noi infectări. Acolo unde numărul de noi infectări este peste 100 pentru trei zile consecutiv, intră în vigoare reguli de contact mai stricte și există și restricții de ieșire în timpul nopţii. Muzeele, galeriile și grădinile zoologice, precum și casele de pariuri se vor închide, iar accesul la frizerie va fi condiţionat de un test rapid negativ.

  Tematic

  Cercetători din Germania au descoperit substanţe chimice periculoase în măşti
  Germania – restricţii dure introduse de capitală
  Avertizare meteo în Germania: se întoarce iarna
  Românii din Germania: cine va scăpa de carantină şi va fi liber să călătorească
  Germania: Poliția patrulează pe străzile din München - revenit la stare de asediu
  Tagurile:
  Germania

  Știrile Zilei