20:13 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  22631

  Fostul președinte american Donald Trump a lăudat retragerea completă a trupelor SUA din Afganistan, dar a găsit motive să îl critice totuși pe succesorul său la Casa Albă.

  Афганистан. Талибы.
  © AP Photo/ Ishtiaq Mahsud, File
  BRUXELLES, 19 apr – Sputnik. Donald Trump și-a exprimat sprijinul pentru planul lui Biden de a aduce acasă toți soldații americani din Afganistan, însă l-a urgentat pe actualul președinte.

  Astfel, Trump l-a îndemnat pe Biden să pună capăt participării Americii în cel mai lung război al său înainte de termenul limită de 11 septembrie stabilit de actualul locatar de la Casa Albă.

  Trump a afirmat că deși părăsirea Afganistanului este „un lucru minunat și pozitiv de făcut”, el a stabilit un termen de retragere la 1 mai, adăugând că „ar trebui să respectăm acel program pe cât de îndeaproape posibil”.

  „Mi-aș dori ca Joe Biden să nu folosească 11 septembrie ca data de retragere a trupelor noastre din Afganistan din două motive. Primul, putem și ar trebui să ieșim mai repede. 19 ani este destul, de fapt, mult prea mult și mult prea lung”, a explicat Trump.

  În plus, a continuat el, 11 septembrie reprezintă un eveniment și o perioadă foarte tristă pentru SUA și ar trebui să rămână o zi de reflecție și amintire.

  Joe Biden a anunțat că retragerea trupelor americane din Afganistan va începe pe 1 mai, în linie cu acordul încheiat de administrația Trump cu talibanii.

  Unele trupe americane vor rămâne în urmă pentru a proteja diplomații americani, însă autoritățile de la Washington nu au precizat un număr exact al acestora.

  Tematic

  Putin a discutat cu Consiliul de Securitate despre replica Rusiei la sancțiunile SUA
  SUA pregătesc o uriașă acțiune de destabilizare – ținta e Rusia
  De ce SUA vor fi nevoite să dea explicații talibanilor în Afganistan?
  Tagurile:
  Afganistan, Trump

  Știrile Zilei