18:52 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1799)
  14131

  Senatorul rus, medicul Vladimir Kruglîi, a criticat ideea introducerii pașapoartelor-covid la nivel internațional.

  BUCUREȘTI, 20 apr – Sputnik. Membru delegației ruse la APCE, senatorul Vladimir Kruglîi, s-a pronunțat împotriva implementării la nivel internațional al pașapoartelor-covid.

  „Subiectul pașapoartelor este unul foarte sensibil și trebuie să aibă un caracter depolitizat”, a declarat Kruglîi în cadrul sesiunii plenare a APCE din marți, în cadrul căreia parlamentarii au discutat despre oportunitate introducerii pașapoartelor-covid.

  De asemenea, senatorul, care este și un medic emerit al Federației Ruse, a indicat asupra faptului că pașapoartele-covid trebuie să conțină doar informații medicale – tipul vaccinului, administrat pacientului și data vaccinării.

  Astfel de pașapoarte ar urma să fie oferite tuturor celor care au fost vaccinați, au trecut testul pentru anticorpi sau au fost bolnavi, a adăugat Kruglîi. “Însă nu există un răspuns clar pe ce termen sunt eliberate astfel de pașapoarte, pentru că la un șir de cetățeni reacția imună durează doar o lună sau două, peste 10 la sută din cei imunizați nu dobândesc anticorpi”, a adăugat el.

  Totodată, introducerea pașapoartelor-covid ar putea încălca drepturile cetățenilor, care și-ar dori să călătorească, însă nu dispun de un astfel de document, a declarat senatorul.

  De asemenea, el a amintit că unii cetățeni au contraindicații medicale pentru vaccinare.

  Kruglîi a menționat că într-un șir de state cetățenii nu pot obține certificate de vaccinare, pentru că nu există o cantitate suficientă de vaccinuri. Totodată, ar putea fi vorba doar de vaccinurile aprobate în UE, în timp ce oamenii, de regulă, nu au posibilitatea de a alege preparatul.

  “Toți acești factori pot fi priviți ca o încălcare a drepturilor omului, motiv pentru care nu putem susține introducerea pașapoartelor-covid”, a declarat senatorul.
  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1799)

  Tematic

  Știrea dimineții: noul ”pașaport de vaccinare” și ce impune
  Pașaportul de vaccinat va fi gata de la 1 iunie
  Parlamentul European a votat procedura de urgență pentru pașaportul de vaccinare
  NUCLEARA: Iosefina Pascal dezvăluie ce e în spatele Pașaportului COVID… și al Pandemiei
  Probleme cu pașaportul de vaccinare din UE
  Tagurile:
  Vaccinare, Pașaport, APCE

  Știrile Zilei