14:51 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  49792

  Cancelarul german Angela Merkel a vorbit în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei despre calitatea gazului rusesc.

  BUCUREȘTI, 20 apr – Sputnik. În Europa există divergențe în privința Nord Stream 2, însă gazul din Nord Stream 1 nu este mai prost decât cel care provine din tranzitul prin Ucraina, a declarat cancelarul Germaniei, Angela Merkel, într-un discurs rostit în regim online la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE).

  “Știu despre divergențele legate de Nord Stream 2, cunosc poziția mult state membre (APCE). În calitate de UE, am identificat o poziție comună prin modificarea directivelor gazelor pentru autorizarea acestui gazoduct. În orice caz, vreau să vă indic asupra faptului - gazul din Nord Stream 2, care încă nu este transportat, ci gazul din Nord Stream 1 nu este mai prost decât cel care tranzitează Ucraina sau gazul care vine din Rusia prin Turcia”, a spus Merkel.

  Ea a mai adăugat că Germania “a luat decizia cu privire la construcția Nord Stream 2, e o luptă politică pe care unii o privesc diferit”.

  Tematic

  Moscova, despre importanța proiectului ”Nord Stream - 2”
  A mai rămas puțin: ”Nord Stream - 2” este gata în proporție de 95 %
  Pentagonul a dat aprecieri impactului ”Nord Stream - 2” asupra relațiilor cu Germania
  Depinde de "comportamentul Moscovei". Vor opri oare germanii "Nord Stream – 2"
  Zelenski: ”Nord Stream - 2” este o problemă de război
  Tagurile:
  APCE, Rusia, Nord Stream 2, Angela Merkel

  Știrile Zilei