18:39 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  862211

  Fostul președinte al SUA Donald Trump consideră că menținerea unor relații bune cu liderul rus Vladimir Putin este în interesul național al Americii. El a avertizat că, în caz contrar, Moscova se poate apropia de China.

  Donald Trump și Vladimir Putin
  © Sputnik / Сергей Гунеев
  BUCUREŞTI, 20 apr – Sputnik. Vorbind luni la Fox News, Trump a afirmat că „nimeni nu a fost mai dur cu Rusia” decât el, afirmând totodată că el și Putin aveau o relație personală „foarte puternică”.

  „Sincer, a ne înțelege bine cu Vladimir Putin este un lucru bun și ne-am înțeles foarte bine”, a spus Trump, citat de RT. https://www.rt.com/russia/521563-trump-us-friendly-china/

  În special, cel de-al 45-lea președinte al SUA a menționat că o relație proastă între Washington și Moscova ar putea avea efecte secundare, cum ar fi încurajarea Rusiei de a se apropia de China, ceea ce Trump a descris ca fiind „cel mai rău lucru”.

  „Ar trebui să facem afaceri cu Rusia. Ar trebui să ne înțelegem bine cu Rusia în loc să o forțăm să intre în mâinile Chinei. Cel mai rău lucru pe care l-am putea face ar fi să aducem China și Rusia împreună și sunt forțate să fie împreună”, a comentat fostul preşedinte american.

  În timpul mandatului său, Trump a fost adesea criticat de politicienii și susținătorii Partidului Democrat, care au susținut că era prea blând cu Rusia. Au existat, de asemenea, sugestii că ar fi „omul” Kremlinului, în special în urma complimentelor acestuia față de stilul de conducere al lui Putin. Trump a negat în mod constant aceste acuzații.

  De asemenea, în interviul pentru Fox News, Trump l-a criticat pe actualul președinte, Joe Biden, menționând că multe dintre problemele de politică externă de astăzi nu au fost un subiect în timpul mandatului său. În special, Trump a spus că Rusia „nu a înconjurat niciodată Ucraina” și că SUA nu au de ce să trimită nave de război în strâmtoarea Taiwanului.

  Pe 15 aprilie, Biden a semnat un ordin executiv impunând sancțiuni suplimentare Rusiei. Măsurile au vizat 16 persoane și 16 entități presupus a fi implicate în influențarea alegerilor din 2020 din SUA. De asemenea, prin sancţiuni s-a interzis băncilor americane să cumpere obligațiuni exprimate sau nu în ruble emise de Banca Centrală a Rusiei.

  Tematic

  Trump a comentat căderea lui Biden pe scara avionului
  Trump laudă retragerea SUA din Afganistan, dar vrea să aibă loc mai repede
  Urarea șocantă făcută de Trump cu ocazia Paștelui
  Tagurile:
  Rusia, Trump

  Știrile Zilei