12:09 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  10400

  Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a descoperit o posibilă legătură între vaccinul anti-Covid Johnson & Johnson și cheagurile de sânge asociate cu un număr scăzut de trombocite în sânge.

  BUCUREŞTI, 20 apr – Sputnik. Există o posibilă legătură între cheagurile de sânge atipice și utilizarea vaccinului cu doză unică împotriva coronavirusului de la Janssen, o filială a Johnson & Johnson, a anunțat marți, 20 aprilie, Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA).

  „În cadrul ședinței sale din 20 aprilie, Comitetul EMA pentru evaluarea riscurilor în materie de farmacovigilență (PRAC) a concluzionat că un avertisment despre cheagurile de sânge atipice asociate cu un număr scăzut de trombocite ar trebui adăugat la informațiile despre vaccinul Janssen împotriva Covid-19. PRAC a concluzionat, de asemenea, că aceste evenimente ar trebui să fie listate ca efecte secundare foarte rare ale vaccinului”, se menționează în comunicat, citat de Sputnik France

  În același timp, agenția a reafirmat că vaccinul este „sigur și eficient”.

  Înainte de a ajunge la această concluzie, PRAC a analizat toate dovezile disponibile în prezent, inclusiv opt rapoarte din SUA privind cazuri severe de cheaguri de sânge neobișnuite asociate cu un număr scăzut de trombocite în sânge, dintre care unul a dus la deces, conform EMA. Toate cazurile studiate se referă la persoane cu vârsta sub 60 de ani care au dezvoltat aceste afecţiuni în decurs de trei săptămâni de la vaccinare, majoritatea fiind femei.

  EMA mai precizează  că respectivele cazuri examinate au fost foarte asemănătoare cu cele care au apărut în urma vaccinării cu Vaxzevria de la AstraZeneca.

  Tematic

  Vaccinul Johnson pentru penitenciarele din România a fost oprit în SUA ca fiind periculos
  Vaccinul Johnson oprit în SUA încă o săptămână
  Vaccinul Johnson nu mai vine în Europa
  Tagurile:
  Johnson & Johnson

  Știrile Zilei