15:48 19 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  34634

  Derek Chauvin, agentul de poliţie care este acuzat de uciderea lui George Floyd în urma unei intervenții excesiv de brutale a primit verdictul din partea justiției americane

  BUCUREȘTI, 21 apr – Sputnik. O decizie așteptată de opinia publică americană și de mass media din lumea întreagă -  poliţistul Derek Chauvin a fost declarat marţi vinovat de asasinarea lui George Floyd.

  În urma procesului care a marcat opinia publică americană, cei 12 juraţi care au deliberat la Minneapolis de luni l-au găsit vinovat pe Derek Chauvin pentru toate de cele trei capete de acuzare.

  Astfel Chauvin este vinovat de crimă de gradul doi, crimă de gradul trei şi omor prin imprudenţă. El riscă 40 de ani de închisoare.

  La proces au fost audiate 45 de mărturii și opinii ale medicilor, experţi ai poliției, dar și  martori oculari şi apropiaţi ai lui George Floyd.

  Interesant procedural a fost refuzul lui Derek Chauvin de a fi audiat în proces - el invocând al Cincilea Amendament al Constituţiei SUA – de a nu depune  o mărturie prin care se autoincriminează.

  După verdict, Derek Chauvin a fost încătuşat și dus în arest, în condițiile în care Curtea de justiţie este protejată cu bariere înalte, sârmă ghimpată şi păzită de militari înarmaţi din Garda Naţională.

  Tagurile:
  verdict, polițist

  Știrile Zilei