20:06 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  1135111

  Nimeni nu şi-a permis să facă cum s-a întâmplat în România, ”să se prezinte public un plan, să se spună cetăţenilor că acesta este planul, iar ulterior să primeşti răspuns negativ”.

  BUCUREȘTI, 21 apr – Sputnik. România președintelui Iohannis și a ”guvernului său” s-a făcut de râs la Bruxelles cu Planul Național de Reziliență și Redresare – este verdictul dat de unul dintre cei mai apreciați europarlamentari, Victor Negrescu.

  Europarlamentarul socialist a declarat asta la DC News TV, în emisiunea ”Din Culisele Europei - All about EU”, realizată de fostul europarlamentar Claudia Ţapardel.

  ”Acest subiect al banilor europeni a fost monopolizat de discuţia privind PNRR, unde România a făcut mai multe versiuni - cred că suntem undeva la a cincea sau a şasea versiune a planului, dar nici acum NU se ştie exact ce s-a trimis la Bruxelles”, a spus Negrescu, completând – ”știu că la Bruxelles s-a trimis o formă care este diferită de forma prezentată public, ceea ce de asemenea nu mi se pare normal”.

  Ori, în aceste concluzii, verdictul experimentatului europarlamentar este fără echivoc: ”Clar au fost nişte probleme - ne-am făcut de râs! Suntem un exemplu negativ!”.

  Negrescu confirmă că și alte ţări au avut şi au lucruri de modificat la planurile lor – dar ”NIMENI nimeni nu şi-a permis să facă cum s-a întâmplat la noi în ţară, să se prezinte public un plan, să se spună cetăţenilor că acesta este planul, iar ulterior să primeşti răspuns negativ”.

  Deci, o minciună a autorităților care va costa enorm România? Așa se pare, mai ales că, spune Negrescu, ”lumea a aşteptat să fie mai întâi un dialog cu executivul european, să se ajungă la o formă aproape finală înainte să se prezinte public„.

  ”Principala critică pe care o adresez celor de la noi din ţară este că NU au fost capabili să gândească aceste soluţii care ne sunt la îndemână”, spune Negrescu, subliniind că ”Înainte de pandemie era aproape imposibil să rezolvi problema ajutorului de stat sau să schimbi linia de finanţare negociată - ori acum putem face lucrul acesta”.

   

   

  Tematic

  Iohannis iese din umbră – întâlnire crucială, AZI!
  Iohannis, despre incendiul de la Spitalul Slatina
  Klaus Iohannis a reiterat susținerea pentru agenda de reforme a Maiei Sandu
  Tagurile:
  Bruxelles, Klaus Iohannis, verdict

  Știrile Zilei