04:04 12 Mai 2021
În direct
 • EUR21.63
 • USD17.79
 • RUB0.24
 • RON4.39
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  833814

  Din ce dată intenţionează executivul din Franţa să elimine interdicția deplasării la o distanţa mai mare de 10 km de casă, să relaxeze interdicţia privind ieşirea din casă și să redeschidă terasele.

  BUCUREŞTI, 21 apr – Sputnik. Executivul intenționează să ridice de pe 2 mai interdicția deplasării la o distanţa mai mare de 10 km de casă, eventual să relaxeze interdicţia privind ieşirea din casă și, de la mijlocul lunii mai, să redeschidă terasele, magazinele nealimentare și locurile de cultură, a explicat pentru AFP o sursă apropiată de executiv.

  Miercuri dimineață s-a desfăşurat o şedinţă a Consiliului Apărării, în timp ce situația sanitară se îmbunătățește lent în Franţa.

  Emmanuel Macron a anunțat pe 31 martie introducerea, timp de patru săptămâni, începând din 3 aprilie până pe 2 mai, a interdicţiei ieşirii din casă de la ora 19:00 în toată Franța, limitarea deplasării la 10 km de casă, cu excepția unor motive întemeiate, precum și necesitatea lucrului prin telemuncă, potrivit Sputnik France

  De asemenea, el s-a referit la o redeschidere de la mijlocul lunii mai a teraselor cafenelelor şi restaurantelor, precum şi a locurilor de cultură, obiectiv pe care l-a reafirmat apoi în fața primarilor și pe care membrii guvernului l-au confirmat.

  Acest program de redeschidere este confirmat, a subliniat sursa apropiată de executiv. Prin urmare, nu va mai fi necesar certificatul de ieșire de la începutul lunii mai.

  De asemenea, Palatul Elysee a reamintit că „președintele se angajează să introducă un program de redeschidere treptată și în funcție de evoluția epidemică”.

  Epidemia se află pe o pantă descendentă, înregistrându-se o scădere a contaminărilor. Timp de cinci zile, „a început o scădere a epidemiei”, cu 33.000 de cazuri pe zi în medie, a estimat ministrul Sănătății Olivier Véran într-un interviu pentru Le Télégramme.

  Mai multe puncte rămân în discuție. Interdicţia ieşirii din case ar putea fi redusă cu cel mult o oră în Franța metropolitană, însemnând că ar putea intra în vigoare de la ora 20:00, în timp ce susținătorii redeschiderii pledează pentru ora 11:00.

  Calendarul următoarelor etape de redeschidere (săli de sport, cluburi de noapte, festivaluri etc ...) rămâne să fie stabilit.

  Executivul are în vedere, de asemenea, implementarea autotestelor în școli, pe care Înalta Autoritate pentru Sănătate ar trebui să le autorizeze săptămâna aceasta.

  Tematic

  Milioane de mașini ar putea fi în curând interzise circulației în marile orașe din Franța
  Franța: Împușcături în fața unui spital din Paris - un mort și un rănit
  Alertă în Franța: Peste 43 de mii de noi cazuri COVID în 24 de ore
  Tagurile:
  Franta

  Știrile Zilei