06:52 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  145111

  Premierul landului Saxonia, Michael Kretschmer, a anunțat că Germania vrea să cumpere până la 30 de milioane de doze Sputnik în această vară dacă Agenția Europeană a Medicamentelor va autoriza acest vaccin

  BRUXELLES, 22 apr – Sputnik. Germania dă un semnal foarte important prin premierul landului Saxonia Michael Kretschmer care a afirmat că Germania vrea să cumpere 30 de milioane de doze de vaccin rusesc Sputnik.

  © Sputnik / Алексей Витвицкий

  De altfel, și ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, a anunţat, în urmă cu o săptămână, că ţara sa va începe discuţii cu Rusia în vederea eventualei achiziţii de doze de vaccin Sputnik V, în caz de aprobare a acestuia de către Agenţia Europeană a Medicamentului.

  „Am explicat în numele Germaniei, la Consiliul miniştrilor sănătăţii din UE, că noi vom discuta de manieră bilaterală cu Rusia, mai întâi pentru a şti când şi ce cantităţi ar putea fi livrate”, a declarat Spahn la un post de radio.

  Diferența față de modalitate de abordare a altor vaccinuri constă în aceea că din partea Comisiei Europene s-a anunţat că aceasta nu va negocia în numele celor 27 de state membre cumpărarea acestui vaccin, așa cum a făcut în cazul vaccinurilor din Occident.

  „Livrările ar urma să intervină în următoarele 2 până la 4-5 luni pentru a face cu adevărat o diferenţă faţă de situaţia noastră actuală” în ce priveşte numărul de vaccinări, a precizat Spahn în aceeași intervenție la radio, încercând să răspundă astfel criticilor privind întârzierea vaccinării în Germania.

  Bavaria, cel mai mare land german, a anunţat miercurea trecută că va negocia un „contract preliminar” în vederea achiziţiei de 2,5 milioane de doze de vaccin Sputnik V, sub rezerva aprobării acestuia de către EMA.

  Tematic

  Noi date: Sputnik V, eficient în proporție de 97,6%
  O regiune din Franța a făcut o precomandă pentru Sputnik V
  Austria aprobă achiziționarea a unui milion de doze de Sputnik V
  Tagurile:
  vaccin, Germania

  Știrile Zilei