04:50 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  7930

  La întâlnirea de ieri a ambasadorilor țărilor UE, majoritatea ţărilor din UE au afirmat că vor sprijini acționarea în judecată a companiei AstraZeneca în urma plângerilor că nu a livrat dozele de vaccin promise.

  BRUXELLES, 22 apr – Sputnik. Publicaţia Politico a lansat o știre bombă: UE intenționează să dea în judecată AstraZeneca pentru întârzierea livrărilor de vaccin.

  Scopul acestei proceduri judiciare ar fi acela de a obliga AstraZeneca să livreze dozele stabilite prin contractul său cu UE.

  Potrivit publicației, ar exista un termen limită, până la sfârşitul acestei săptămâni, până la care ţările din UE pot opta pentru retragerea din această acţiune judiciară.

  Oficial, AstraZeneca a nemulțumit pe toată lumea anunțând în mai multe reprize că nu va putea să livreze blocului comunitar numărul de doze anticipat iniţial.

  Astfel, până la sfârşitul primului trimestru, compania a livrat Uniunii Europene 30 de milioane de doze, şi nu 100 de milioane de doze promise prin contractul cu UE, iar acest lucru a încetinit campaniile de vaccinare din ţările din UE.

  Dar în subteran, AstraZeneca are probleme mult mai mari: efectele secundare grave au făcut Danemarca să nu mai folosească deloc serul. În toate țările UE, cetățenii ezită să mai folosească acest ser, în România existând un număr mare de persoane care și-au anulat rezervările la inocularea cu acest vaccin.

  Tematic

  Nu va mai fi prelungit contractul UE cu AstraZeneca?
  Va renunța UE la vaccinurile AstraZeneca și Johnson?
  Tagurile:
  AstraZeneca

  Știrile Zilei