16:55 16 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.45
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  19290

  Eficiența vaccinului rusesc ”Sputnik V” este de 97,6%. OMS ar putea aproba vaccinul deja la începutul verii.

  CHIȘINĂU, 22 apr – Sputnik. Vaccinul rusesc ”Sputnik V” împotriva COVID-19 ar putea primi autorizarea OMS la începutul verii. Acest lucru s-ar putea întâmpla la câteva săptămâni după încheierea activității misiunii OMS, programată pentru luna mai. Declarația a fost făcută de ministrul adjunct de Externe al Federației Ruse, Serghei Verșinin, în urma întâlnirii la Geneva cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

  "Am vorbit despre posibilitatea unei astfel de decizii imediat după finalizarea lucrărilor a două misiuni, dintre care una este deja în Rusia, iar a doua va ajunge în mai. Respectiv, dacă toate acestea se vor face rapid, cred că putem vorbi de termene care nu se măsoară în luni, ci în săptămâni", a spus Serghei Verșinin.
  El a adăugat că activitatea cu OMS se desfășoară în paralel cu creșterea producției vaccinului rusesc, iar într-o lună capacitățile vor face posibilă producerea a zeci de milioane de doze de ”Sputnik V”, relatează RIA Novosti.

  Includerea vaccinului ”Sputnik V” în lista de vaccinuri autorizate de Organizație pentru utilizare în situații de urgență va fi un pas important în lupta împotriva pandemiei globale.

  "Aceasta, evident, va fi o confirmare importantă a corectitudinii, necesității și eficacității vaccinului nostru. Știți că am încheiat deja acorduri cu peste 60 de țări și cu zeci de țări au convenit asupra producției locale a vaccinului nostru. Cred că după ce vom efectua o astfel de specificare cu OMS, cererea pentru vaccinul nostru va fi mult mai semnificativă în lume ", - a declarat ministrul adjunct de externe al Federației Ruse.

  Eficiența vaccinului ” Sputnik V” împotriva coronavirusului a constituit 97,6%, potrivit analizei datelor  în privința a 3,8 milioane de cetățeni ruși vaccinați - ceea ce este mai mult față de datele publicate anterior de revista medicală The Lancet (91,6%), a comunicat anterior Fondul pentru Investiții Directe al Rusiei (RDIF) și Centrul Gamalei.

  Tagurile:
  Sputnik V, OMS

  Știrile Zilei