04:17 12 Mai 2021
În direct
 • EUR21.63
 • USD17.79
 • RUB0.24
 • RON4.39
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  844252

  Ministrul german de externe a transmis un mesaj ferm în privința adoptării unor noi sancțiuni dure pentru Rusia și despre necesitatea unor relații bune cu Moscova

  BUCUREȘTI, 26 apr – Sputnik. Ministrul german de Externe, Heiko Maas, a făcut o declarație prin care anunță respingerea adoptării de sancţiuni mai dure împotriva Rusiei.

  Aceste sancțiuni au fost propuse pentru ”tratamentul aplicat” lui Aleksei Navalnîi, aflat în închisoare, și numit de mass media occidentală ”lider al Opoziției ruse”.

  Ministrul german a spus că, în opinia sa, asemenea sancțiuni nu ar îmbunătăţi situaţia ”opozantului rus” – ba chiar ”Cred că ar fi exact opusul”, a declarat Heiko Maas.

  Ministrul german de Externe a subliniat că UE a folosit deja de două ori, foarte clar, astfel de instrumente împotriva Rusiei pentru a-şi susţine poziţia: după ce Navalnîi a fost otrăvit şi după arestarea sa la întoarcerea în Rusia.

  Heiko Maas a declarat și că ”sancţiunile UE împotriva Rusiei pentru anexarea peninsulei Crimeea şi pentru conflictul din estul Ucrainei vor rămâne în vigoare atât timp cât nu va exista o soluţie acolo – ”dar nu este în interesul nostru să ne alăturăm acestei larme confruntaţionale”.

  AGERPRES, care transmite știrea, subliniază că Maas a spus clar că ”actualul nivel slab al relaţiilor germano-ruse, precum şi relaţiile Moscovei cu Bruxelles sunt un motiv în favoarea dialogului”.

  ”Vrem dialog şi vrem să fim un bun vecin al Rusiei”, a concluzionat Maas, subliniind că ”aceste relaţii (slabe cu Rusia) nu ar trebui să rămână în acest stadiu şi, pentru a schimba acest lucru, trebuie să vorbim unul cu celălalt”.

  Este interesant  în acest context cum va reacționa diplomația românească, promotoare a unui mesaj radical față de Rusia – complet diferit de cel al ”motorului Europei”.

  Tagurile:
  vecini, UE, Dialog, Rusia, Germania

  Știrile Zilei