22:57 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  15370

  Emmanuel Macron este considerat un ”președinte rău” de majoritatea francezilor, șase francezi din zece excluzând votul pentru actualul președinte în primul tur al alegerilor prezidențiale din 2022.

  BRUXELLES, 26 apr – Sputnik. Majoritatea francezrilor îl consideră pe Emmanuel Macron „un președinte rău”, potrivit unui sondaj publicat în Franța, 61 la sută dintre aceștia postulând că nu îl vor vota în primul tur de scrutin în 2022.

  Și popularitatea președintelui francez este dezechilibrată: chiar dacă are 39% opinii favorabile (stabilitate), Macron se confruntă cu 60% opinii negative.

  „Bilanţul celor patru ani de președinție Macron” întocmit de BVA cu un an înainte de următoarele alegeri prezidențiale arată că 61% dintre francezi „exclud” votul pentru șeful statului în primul tur, dacă va fi candidat, în special francezii între 35 şi 64 de ani, precum și simpatizanţii partidelor Franţei Nesupuse și ai Adunării Naționale. Dimpotrivă, 11% spun că sunt „siguri” că îl vor vota, iar 28% afirmă că „este posibil”.

  După patru ani de mandat, 59% dintre francezii consideră că Emmanuel Macron este „un președinte rău”, în comparație cu 40% care cred că „un bun” șef de stat. Acțiunea sa este percepută ca „mai degrabă un eșec” în ceea ce privește imigrația de către 68% dintre cei chestionați, securitate (66%), putere de cumpărare (64%) și ocuparea forţei de muncă (62%).

  Cu 39% din opinii favorabile la un an până la următoarele alegeri prezidențiale, Emmanuel Macron se va confrunta așadar cu șansele reale ale lui Marine Le Pen de a câștiga alegerile din 2022.

  Tematic

  Marine Le Pen, prima președintă a Franței? Cele trei puncte care vor decide alegerile
  Marine Le Pen, şanse mari să câştige alegerile prezidențiale din 2022 - studiu
  Diana Șoșoacă vorbește despre PARTIDUL ei și… Marine Le Pen!
  Tagurile:
  Macron, Marine Le Pen

  Știrile Zilei