01:47 25 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.49
 • USD17.99
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Relațiile româno-ruse (304)
  728173

  Ambasada Rusiei la București a reacționat la decizia autorităților române de a expulza adjunctul atașatului militar al misiunii diplomatice ruse la București.

  BUCUREȘTI, 26 apr – Sputnik. Decizia României de a expulza un diplomat rus reprezintă un gest inamical, partea rusă își rezervă dreptul la măsuri de răspuns, a declarat agenției RIA Novosti reprezentanții ambasadei ruse la București.

  “Astăzi, la sediul MAE al României a fost invitat ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Federației Ruse, Valeri Ivanovici Kuzmin, unde i-a fost înmânată o notă. În aceasta se anunța că în conformitate cu prevederile convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice, adjunctul atașatului militar, Aleksei Grișaev, este declarat persona non-grata. Calificăm această decizie a autorităților române drept un act inamical, care nu contribuie la însănătoșirea relațiilor bilaterale dintre cele două țări”, a declarat ambasada.

  “Presupunem că în baza principiilor de reciprocitate în relațiile diplomatice ale convenției de la Viena, partea rusă va recurge la măsuri de răspuns”, a adăugat reprezentantul misiunii diplomatice ruse.

  Mai devreme, purtătorul de cuvânt al MAE al Rusiei, Maria Zaharova, a declarat că ambasadorul României la Moscova, Cristian Istrate, este bine informat cu privire la procedura măsurilor de răspuns la expulzarea angajaților misiunii diplomatice.

  Тема:
  Relațiile româno-ruse (304)
  Tagurile:
  România, Rusia

  Știrile Zilei