17:32 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  22925

  Grupul Partidului Popular European din Parlamentul European, din care face parte și PNL, a cerut astăzi îngheţarea fondurilor europene pentru Cehia.

  BRUXELLES, 26 apr – Sputnik. Mai întâi, Comisia Europeană a estimat că premierul ceh Andrej Babis se află în conflict de interese pentru că o companie aflată sub controlul său a accesat fonduri europene. Acest gen de acuzații nu sunt singulare și face parte din modalitatea prin care Bruxelles-ul îi pune la punct pe politicienii care își afirmă suveranitatea față de anumite politici europene.

  ''Concluzia finală şi publică a Comisiei este că Andrej Babis a încălcat atât legislaţia UE cât şi legislaţia cehă. Prin neevitarea şi nesancţionarea conflictelor de interese ale premierului, Republica Cehă încalcă legislaţia UE şi condiţionalitatea pentru protejarea bugetului UE'', a lansat un atac dur preşedinta comisiei de control bugetar a Parlamentului European, Monika Hohlmeier, membră a PPE, cea care a semnat textul comunicatului în numele PPE.

  Așadar, PPE vrea să aplice acum controversatul mecanism european care permite suspendarea accesării fondurilor europene în cazul unui stat membru când Comisia Europeană consideră că acesta încalcă așa numitul statul de drept, considerând că astfel ar fi afectat bugetul comunitar.

  Mecanismul nu este însă definitiv, el fiind examinat în prezent de Curtea de Justiţie a UE în urma sesizărilor formulate de Polonia şi Ungaria care s-au opus condiționării fondurilor europene de jocurile ascunse de la Bruxelles. Iată și dovada că au avut dreptate să se opună și că deja prima țară central europeană, Cehia, poate deveni victima acestui mecanism arbitrar.

  Iată că Bruxellesul vrea să aplice sancțiuni experimentale și înainte ca instanţa europeană să se pronunţe cu privire la validitatea acestui mecansim controversat care pare anume înființat pentru a-i cuminți pe actorii statali din Centrul și Estul Europei care s-ar putea împotrivit dictatelor UE.

  Grupul PPE din Parlamentul European mai cere Comisiei Europene să continue examinarea folosirii necorespunzătoare a fondurilor europene în beneficiul premierului ceh, a neglijenţei administraţiei cehe şi inacţiunii sistemului judiciar ceh, mai scrie eurodeputata PPE în comunicatul său.

  Un atac total la Cehia din partea PPE, din care face parte și PNL, ca un semnal pentru Ungaria și Polonia?

  Tematic

  Lider PNL: “USR e o formațiune creată să distrugă această țară”
  Un deputat PNL cere întoarcerea la valorile creștine românești
  Emanuel Ungureanu distruge PNL: ”Act de AGRESIUNE și TRĂDARE politică foarte LAȘ!”
  Tagurile:
  Cehia, PNL, PPE

  Știrile Zilei