04:03 12 Mai 2021
În direct
 • EUR21.63
 • USD17.79
 • RUB0.24
 • RON4.39
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  3017381

  Generalii francezi l-au avertizat pe Macron cu privire la riscul prăbușirii Franței și la scufundarea acesteia într-un război civil.

  BUCUREȘTI, 27 apr - Sputnik. Generalii în rezervă l-au avertizat pe Macron cu privire la riscul prăbușirii Franței și la scufundarea țării într-un război civil.

  Scrisoarea către președintele țării, semnată de aproximativ douăzeci de generali, o sută de ofițeri superiori și mai mult de o mie din personalul militar, a fost publicată de revista Valeurs actuelles. Se spune că Franța este în „pericol de moarte”.

  Potrivit militarilor, susținătorii fanatici ai războiului rasial disprețuiesc Franța, cultura și tradițiile sale și vor să o vadă distrusă. Într-un apel adresat șefului statului, se spune că islamiștii pun mâna pe periferia statului și stabilesc acolo ordine care contravin constituției Republicii.

  Generalii francezi au anunțat o creștere a violenței în țară.

  „Cine s-ar fi gandit acum zece ani că într-o zi un profesor de școală va fi decapitat după ce a părăsit locul de muncă?” -  se întreabă militarii.

  Aceștia au subliniat că nu pot rămâne într-o parte ca opservatori ai evenimentelor care au loc în patria lor. Liderii militari au cerut guvernului țării să dea dovadă de curaj și să elimine pericolele atârnate peste Franța.

  „Amintiți-vă că, la fel ca noi, majoritatea covârșitoare a concetățenilor noștri sunt șocați de indecizia și tăcerea criminală”, se spune în apel.

  Militarii au menționat că inacțiunea autorităților va duce în cele din urmă la explozia și intervenția armatei, care își va asuma misiunea de a proteja valorile civilizației.

  "După cum putem vedea, nu există timp de pierdut, altfel mâine războiul civil va pune capăt acestui haos în creștere, iar numărul de decese pentru care veți fi responsabil va începe să se numere în mii", au încheiat autorii scrisorii.

  Tematic

  Dezvoltatorii Sputnik V au răspuns la afirmațiile lui Macron despre războiul vaccinurilor
  Kremlinul: Când va avea loc conferința Putin – Merkel - Macron
  Franţa, în al treilea val: ce decizie va lua Macron privind introducerea de noi restricţii
  Tagurile:
  Macron, Franța

  Știrile Zilei