21:41 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  67663

  Cercetătorii de la Universitatea Texas A&M a inventat un produs care poate distruge instant coronavirusul SARS-CoV-2.

  BUCUREȘTI, 28 apr - Sputnik. Un grup de cercetători de la Universitatea Texas A&M a inventat un produs care poate distruge instant coronavirusul SARS-CoV-2. Concluziile oamenilor de știință sunt publicate într-un comunicat de presă pe site-ul Phys.org .

  Este o secțiune de tuburi din oțel inoxidabil prin care este trecută soluția de coronavirus. Când dispozitivul este încălzit la 72 de grade Celsius pentru doar o jumătate de secundă, titlul virusului din soluție scade de 100 de mii de ori. Acest lucru este suficient pentru a neutraliza agentul patogen.

  Potrivit cercetătorilor, tratamentul termic va permite utilizarea acestei metode în sistemele de încălzire, ventilație și aer condiționat existente.

  La 31 decembrie 2019, autoritățile chineze au informat OMS despre un focar de pneumonie necunoscută în Wuhan, provincia Hubei. Experții au ajuns la concluzia că boala a fost provocată de noul tip de coronavirus SARS-CoV-2. OMS a calificat focarul ca o urgență de importanță internațională, iar pe 11 martie 2020 a calificat infecția drept pandemie.

  Pandemia a luat viața a peste 3,1 milioane de persoane din 148,3 milioane infectate.

  Tematic

  VIDEO: Incendiu la un spital cu bolnavi de COVID - cel puțin 82 de morți
  VIDEO: Proteste împotriva restricțiilor COVID în Germania - confruntări cu poliția
  Marea Britanie: Mitingul „Unite for Freedom” la Londra al scepticilor COVID
  Tagurile:
  coronavirus

  Știrile Zilei