18:20 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  19611

  Franța și Germania au prezentat împreună planurile lor de relansare economică post-Covid pentru a da semnalul unității europene.

  BRUXELLES, 28 apr – Sputnik. Miniștrii economiei din Franța, Germania, Spania și Italia, în videoconferință pentru depunerea planurilor de recuperare post-Covid către Comisia Europeană.

  Franța și Germania și-au prezentat planurile naționale de recuperare post-Covid într-o ședință comună, pentru a sublinia unitatea europeană, amintind astfel că întregul proces s-a datorat unirii forțelor între cele două state.

  „Este important pentru noi să facem această prezentare împreună, pentru că Germania și Franța au lucrat strâns de la începutul acestei crize”, a declarat ministrul economiei francez, Bruno Le Maire, în cadrul unei conferințe de presă susținute alături de omologul său german, Olaf Scholz.

  Le Maire este de părere că atunci când Franța și Germania își doresc, Europa poate, evidențiind că până la urmă Parisul și Berlinul reprezintă motoarele UE.

  De altfel, aceste două state au insistat pentru crearea fondului economic destinat recuperării economiilor statelor-membre.

  Același ministru a arătat că, în plus, Franța, Germania, Italia și Spania își vor depune împreună planurile lor de redresare către Comisie.

  Oficialul francez a îndemnat executivul european să aprobe cât mai repede aceste planuri, pentru a putea trece și de Consiliu până la finalul lunii iulie, astfel încât prima tranșă de fonduri de ajutor să poată fi livrată înainte de sfârșitul verii.

  Comisia are două luni să evalueze planurile și să facă o propunere de finanțare către Consiliul European, care o va aproba prin majoritate calificată pe parcursul unei luni. Țările vor fi apoi eligibile să primească 13% din resursele alocate, iar restul de bani vor fi primiți pe parcursul anilor până în 2026 pe baza îndeplinirii obiectivelor de investiții planificate și reforme.

  De menționat că atât Franța, cât și Germania, își propun în planurile lor să investească masiv în mediu și în sectoarele digitalizării, cercetării medicale și coeziunii teritoriale.

  Tematic

  Germania va relaxa restricțiile pentru persoanele vaccinate
  Reacție dură din Germania: ”Ce-o să mai plângă România! Se alege praful de tot si toate!”
  O regiune din Franța a făcut o precomandă pentru Sputnik V
  Milioane de mașini ar putea fi în curând interzise circulației în marile orașe din Franța
  Germania spune ferm - ”Vrem dialog şi vrem să fim un bun vecin al Rusiei”
  Franța amenință Rusia privind cazul Navalnîi, promițând sancţiuni în cazul morţii acestuia
  Tagurile:
  Germania, Franța

  Știrile Zilei