05:09 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1799)
  148412

  Preşedintele Franţei Emmanuel Macron intenționează să ridice complet interdicţia ieşirii din case din această dată. Detaliile planului de relaxare vor fi comunicate până la sfârșitul săptămânii.

  BUCUREŞTI, 28 apr – Sputnik. În ajunul şedinţei Consiliului de Apărare a Sănătății din Franţa, care se reunește pe 28 aprilie, preşedintele Emmanuel Macron a consultat primarii cu privire la problema ridicării restricțiilor.

  În timpul videoconferinței desfășurate pe 27 aprilie, reunind 12 primari, Macron a menționat o ridicare totală în iunie a interdicţiei ieşirii din case, „dacă este posibil”, potrivit postului BFM TV, care s-a referit la participanții la această întâlnire.

  În plus, detaliile planului de relaxare vor fi comunicate până la sfârșitul săptămânii, potrivit participanților. Redeschiderea va fi treptată și va avea loc până în iulie, potrivit sursei, citate de Sputnik France

  Macron a discutat și despre strategia de vaccinare, în special pentru cei peste 75 de ani care nu au primit încă prima doză.

  Relaxarea în mai multe etape

  În urmă cu câteva zile, președintele Franţei a menționat posibilitatea reducerii cu câteva ore a interdicţiei ieşirii din case, 19:00 fiind „prea devreme”, a spus acesta în timpul unei călătorii pe 26 aprilie la Melun (Seine-et-Marne) cu ocazia începerii anului școlar.

  În prezent, interdicţia este de la ora 19:00 în zona metropolitană, „până la o nouă hotărâre și vom vedea [cum stau lucrurile] la mijlocul lunii mai”, a declarat, pe 22 aprilie, prim-ministrul Jean Castex.

  De asemenea, în timpul recentei sale vizite la o școală din Melun, Macron a comunicat despre redeschiderea barurilor și restaurantelor. Prima etapă a redeschiderii este programată pentru 3 mai, iar procesul va avea loc în mai multe etape până la sfârșitul lunii iunie.

  Pe 3 aprilie, un lockdown general de patru săptămâni a intrat în vigoare pe teritoriul metropolitan. Interdicţia ieşirii din case este valabilă de la ora 19:00 la 6 a.m.

  În ceea ce privește vaccinarea, de la 5 mai, aceasta va fi posibilă pentru toţi cei de peste 50 de ani, iar de la mijlocul lunii iunie, pentru cei de peste 18 ani. Potrivit obiectivului stabilit de executiv, până la jumătatea lunii iunie, 30 de milioane de persoane vor fi vaccinate. Până pe 26 aprilie, peste 14 milioane de francezi primiseră o primă doză.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1799)

  Tematic

  Franța amenință Rusia privind cazul Navalnîi, promițând sancţiuni în cazul morţii acestuia
  O regiune din Franța a făcut o precomandă pentru Sputnik V
  Premieră europeană: Franța și Germania și-au prezentat planurile de redresare împreună
  Tagurile:
  Paris, Franța

  Știrile Zilei