20:31 22 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.32
 • USD17.92
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Certificatul european COVID-19 (30)
  9304

  Spania intenţionează să se deschidă pentru turiștii cu certificate sanitare digitale, aşadar pentru persoanele care au fost vaccinate, testate negativ sau care au avut infecţia.

  BUCUREŞTI, 28 apr – Sputnik. Spania își propune să se redeschidă pentru turiștii din străinătate din luna iunie, prin sistemul de certificate sanitare digitale anti-Covid, a declarat Ministrul spaniol al Turismului, Fernando Valdés.

  Valdés a declarat marți, la summitul Consiliului Mondial pentru Călătorii și Turism din Mexic, că programul – prin care turiștii vor putea dovedi că au fost vaccinați, că au fost testați negativ sau că s-au vindecat recent de virus – va fi „fundamental pentru a oferi siguranţă călătorilor”.

  Ministrul a declarat că Spania va introduce un sistem pilot de certificate digitale în luna mai și va fi „gata să primească vizitatori în iunie”, potrivit irishtimes.com. Acesta a mai spus că noua schemă – și campania de vaccinare în Spania – reprezintă „un moment crucial” în comparație cu situația de anul trecut, dar a subliniat că certificatele nu „sunt o baghetă magică”.

  Potrivit agenției spaniole de știri Europa Press, Valdés a spus că certificatele oferă un grad de securitate, deoarece vor permite turiștilor să călătorească dacă au fost vaccinați, dacă au rezultat negativ chiar dacă nu au primit vaccinul sau dacă s-au recuperat după Covid.

  Spania, care depinde în mare măsură de sectorul turismului, acesta reprezentând aproximativ 12% din PIB-ul său, se află în al patrulea val al pandemiei. Până în prezent, coronavirusul a infectat 3.496.134 de persoane din țară și a provocat 77.855 de decese legate de virus.

  În Spania, cu o populaţie de aproximativ 47 de milioane de oameni, au fost administrate până în prezent 14.994.667 de doze de vaccin, iar 4.020.945 de persoane au primit deja ambele doze. Guvernul țării a declarat că își propune vaccinarea a 70% din populație până la sfârșitul verii.

  Тема:
  Certificatul european COVID-19 (30)

  Tematic

  Acord între Rusia, Italia, Spania, Franța și Germania pentru producția comună a Sputnik V
  Dealuri cu cireși înfloriți în Valea Jerte din Spania
  Spania aprobă legea eutanasiei
  Spania: Poliția a intervenit pe plaja din Barcelona
  Tagurile:
  Spania

  Știrile Zilei