01:10 10 Mai 2021
În direct
 • EUR21.48
 • USD17.84
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Vaccinul Sputnik V (197)
  10811

  Ministerul Sănătății din Turcia a anunțat că Ankara a semnat un contract pentru achiziționarea a 50 de milioane de doze cu vaccinul rusesc Sputnik V împotriva coronavirusului.

  BUCUREŞTI, 28 apr – Sputnik. Turcia a semnat un contract cu Rusia pentru achiziționarea a 50 de milioane de doze cu vaccinul Sputnik V, a informat miercuri, 28 aprilie, Ministrul turc al Sănătății, Fahrettin Koca.

  Primele livrări ale vaccinului rusesc, care este evaluat de autoritățile sanitare turce în cadrul unei proceduri de verificare de urgență, sunt așteptate în luna mai, a spus ministrul, potrivit Sputnik.

  Pe 26 aprilie, Fondul rus de Investiții Directe (RFPI) a anunțat că a ajuns la un acord cu compania farmaceutică turcă Viscoran Ilac cu privire la producția locală a Sputnik V.

  Situația sanitară se înrăutățește în Turcia, fiind peste 43.000 de noi infecții înregistrate în ultimele 24 de ore. În total, peste 4,7 milioane de turci au contractat noul coronavirus de la începutul pandemiei, potrivit datelor oficiale. De asemenea, sunt peste 39.000 de decese legate de virus.

  La începutul acestei săptămâni, președintele Recep Tayyip Erdogan a anunțat un lockdown de 17 zile începând cu 29 aprilie în Turcia pentru a stopa răspândirea epidemiei.

  Turcia folosește în prezent vaccinuri dezvoltate de Sinovac și Pfizer / BioNTech. Până în prezent, aproape 22 de milioane de turci au fost vaccinați, dintre care 13,5 milioane au primit prima doză.

  Importurile Sputnik în Brazilia

  În martie, Ministerul Sănătății din Brazilia și RFPI au semnat un contract pentru achiziționarea a 10 milioane de doze de vaccin Sputnik V. Ulterior, Ministerul brazilian al Ştiinței a autorizat producerea vaccinului în țară.

  Cu toate acestea, acest lucru nu a împiedicat Agenția braziliană de sănătate Anvisa să se opună cererii mai multor state din țară de a începe importarea vaccinului, invocând lipsa datelor care să îi asigure eficacitatea.

  Тема:
  Vaccinul Sputnik V (197)

  Tematic

  Foto - Cum a ajuns vaccinul rusesc „Sputnik V” în Republica Moldova
  Video: Cum a fost livrat în Moldova vaccinul rusesc "Sputnik V"
  Aeronava cu vaccinul „Sputnik V” aterizează la Chișinău
  Fostul ministru al Apărării din Grecia s-a vaccinat cu Sputnik V
  Ungaria: Sputnik V este cel mai sigur și mai eficient vaccin
  Aliații SUA vorbesc despre achiziția vaccinului rusesc "Sputnik V"
  Profesorul Anatoli Altștein: Are sau nu efecte adverse vaccinul "Sputnik V"

  Știrile Zilei