06:53 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  232704

  Într-un interviu acordat presei regionale, preşedintele Franţei Emmanuel Macron a anunțat calendarul progresiv al relaxării lockdown-ului în patru etape. Care sunt datele când va avea loc relaxarea treptată.

  BUCURESȘTI, 29 apr - Sputnik. Emmanuel Macron a anunțat, într-un interviu acordat joi, 29 aprilie, un calendar progresiv de relaxare a lockdown-ului în patru etape, în perioada 3 mai - 30 iunie.

  Astfel, interdicţia de ieşire din case va fi redusă, urmând să intre în vigoare de la ora 21:00 pe 19 mai, apoi de la ora 23:00 pe 9 iunie, urmând a fi ridicată complet pe 30 iunie, potrivit declaraţiilor lui Macron pentru presa regională.

  Prima etapă

  Din 3 mai, călătoriile între regiuni vor fi din nou posibile pe întreg teritoriul. Prin urmare, regula deplasării la distanţe de până la 10 kilometri și de până la 30 de kilometri în timpul zilei nu se va mai aplica. Totuşi, interdicţia ieşirii din case după ora 19:00 rămâne în vigoare.

  A doua etapă

  A doua etapă constă în redeschiderea, pe 19 mai, a magazinelor, muzeelor, cinematografelor și teatrelor închise în prezent, precum și a teraselor barurilor și restaurantelor, dar mesele vor putea fi ocupate doar de șase persoane.

  A treia etapă

  Pe 9 iunie, cafenelele și restaurantele se vor putea redeschide în interior, precum și sălile de sport. Interdicţia ieşirii din case va intra în vigoare de la ora 23:00.

  A patra etapă

  Pe 30 iunie, interdicţia ieşirii din case va fi complet eliminată. Guvernul prevede posibilitatea ca publicul să poată avea acces, datorită permisului sanitar, la „orice eveniment” care reunește mai mult de 1.000 de persoane. Totuşi, discotecile vor rămâne în continuare închise.

  Tematic

  Franţa, în al treilea val: ce decizie va lua Macron privind introducerea de noi restricţii
  Marine Le Pen poate ajunge președinte: Macron nu mai e dorit de șase din zece francezi
  Generalii francezi l-au prevenit pe Macron despre pericolul prăbușiriii țării
  Tagurile:
  Emmanuel Macron

  Știrile Zilei