10:59 15 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.71
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  763100

  Președintele Joe Biden a fost criticat dur după ce a descris asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie drept „cel mai grav atac” asupra democrației de după Războiul Civil.

  BUCUREŞTI, 29 apr – Sputnik. În timpul discursului său într-o sesiune comună a Congresului, miercuri, Biden a spus că „a preluat o națiune în criză”, inclusiv în „cea mai gravă pandemie din ultimul secol”, „cea mai gravă criză economică de la Marea Depresiune” și, mai ales, „cel mai grav atac asupra democrației noastre de la Războiul Civil”.

  Biden pare a fi făcut o referire clară la evenimentele de pe 6 ianuarie, când susținătorii fostului președinte Donald Trump au protestat la Capitoliu faţă de victoria la Biden la alegerile prezidențiale din 2020.

  Deși evenimentele de la Capitoliu s-au soldat cu câteva decese şi daune materiale, utilizatorii rețelelor de socializare l-au criticat dur pe Biden pentru că le-a numit „cel mai grav atac asupra democrației de la Războiul Civil”, depăşind, aşadar, pentru Biden, evenimente mai grave precum asasinarea a patru președinți, inclusiv a președintelui John F Kennedy, și atacurile teroriste din 11 septembrie.

  ​Americanii au menţionat, de asemenea, alte incidente majore, printre care atacul japonez asupra Pearl Harbor, scandalul Watergate în care a fost implicat președintel Richard Nixon, supravegherea în masă a NSA asupra cetățenilor americani, Red Scare, atacurile soldate cu incendii din vara lui 2020 asupra clădirilor guvernamentale, atacuri puse la cale de activişti de stânga, și atacul armat comis de către activistul liberal James Hodgkinson asupra unui grup de congresmeni republicani, la un joc de baseball, în iunie 2017.

  ​Veteranul Navy SEAL Eric Greitens l-a acuzat pe Biden că a uitat sacrificiul americanilor care au murit în atacurile din 11 septembrie și ulteriorul „război împotriva terorii”, în timp ce alții au amintit că unuia dintre cei care au detonat o bombă la Capitoliul SUA în 1983 i s-a acordată clemență de către ex-președintele Bill Clinton.

  ​De asemenea, potrivit RT https://www.rt.com/usa/522452-biden-storming-capitol-civil-war/, Far Left Watch, o organizație care urmărește și investighează acţiunile extremei stângi, l-a criticat pe Biden pentru „negarea activă a zeci de atacuri din partea stângii extremiste documentate” de-a lungul deceniilor.

  Tematic

  Lavrov, despre afirmațiile scandaloase ale lui Biden în adresa lui Vladimir Putin
  Iată când ar putea avea loc întâlnirea dintre Putin și Biden
  Știrea nopții: Biden, inițiativă care aruncă în aer relația cu Turcia!
  Tagurile:
  Capitoliu, Joe Biden

  Știrile Zilei