19:41 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Vaccinul Sputnik V (202)
  10331

  Turcia urmează să primească cantități mari ale vaccinului rusesc Sputnik V, a anunțat președintele turc, Recep Tayyip Erdogan.

  BUCUREȘTI, 30 apr – Sputnik. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că țara lui se așteaptă la livrări în cantități serioase ale vaccinului rusesc Sputnik V.

  Aliații SUA vorbesc despre achiziția vaccinului rusesc Sputnik V
  © Ruptly / Associated Press / twitter.com/sputnikvaccine

  “Nu cred că vom avea probleme cu livrarea vaccinurilor. Din Rusia vor veni cantități serioase de Sputnik V. Am purtat negocieri. Dacă va fi nevoie, vom mai discuta cu Putin și vom obține cantități necesare”, a declarat Erdogan jurnaliștilor.

  Anterior, ministrul Sănătății din Turcia, Fahrettin Koca, a declarat că Turcia se așteaptă la demararea livrărilor vaccinului rusesc în luna mai.

  Astăzi, 30 aprilie, Ministerul Sănătății din Turcia a anunțat că autorizează utilizarea Sputnik V în țară.

  Vaccinul rusesc Sputnik V este aprobat în peste 60 de state, ale căror populație însumată este de 3 miliarde de persoane. După numărul de autorizații obținute din partea autorităților de reglementare în domeniul medicamentelor, Sputnik V ocupă locul doi în lume. Eficiența preparatului constituie 97,6 la sută, conform analizei datelor ale 3,8 milioane de ruși vaccinați, o cifră care este mai mare decât cea prezentată anterior în revista The Lancet (91,6 la sută).

  Тема:
  Vaccinul Sputnik V (202)

  Tematic

  Turcia semnează un contract pentru achiziționarea a 50 de milioane de doze de Sputnik V
  Profesorul Anatoli Altștein: Are sau nu efecte adverse vaccinul "Sputnik V"
  Aliații SUA vorbesc despre achiziția vaccinului rusesc "Sputnik V"
  Tagurile:
  Sputnik V, Turcia

  Știrile Zilei