18:29 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Vaccinul Sputnik V (202)
  11850

  Turcia a anunță autorizarea utilizării vaccinului rusesc Sputnik V în țară. Peste câteva luni va începe producția preparatului la câteva întreprinderi rusești.

  BUCUREȘTI, 30 apr – Sputnik. Turcia a autorizat utilizarea vaccinului rusesc împotriva coronavirusului “Sputnik V” în situații de urgență, a declarat ministrul Sănătății al republicii, Fahrettin Koca.

  “În urma studiilor și evaluării comitetului pentru medicamente și echipamente medicale din Turcia, a fost luată decizia de a elibera autorizația de utilizare a vaccinului Sputnik V în situații de urgență. Doresc ca acest lucru să fie spre binele ambelor țări. În acest fel, vaccinul rusesc va deveni al treilea care va fi utilizat în țara noastră”, a scris Koca în Twitter.

  Despre autorizarea Sputnik V în Turcia a anunțat și Fondul Rus pentru Investiții Directe (RFPI).

  “RFPI anunță înregistrarea vaccinului rusesc împotriva coronavirusului Sputnik V de către Ministerul Sănătății al Republicii Turce. Înregistrarea a fost efectuată în cadrul unei proceduri urgentate (emergency use authorization, EUA). Astfel, Turcia devine al 63-a țară în care a fost aprobat Sputnik V”, se menționează în comunicatul fondului.

  Luni, RFPI a anunțat asupra unei înțelegeri cu compania turcă Viscoran Ilac cu privire la producția comună a vaccinului Sputnik V, care urmează să fie demarată peste câteva luni.

  Тема:
  Vaccinul Sputnik V (202)

  Tematic

  Turcia semnează un contract pentru achiziționarea a 50 de milioane de doze de Sputnik V
  Ungaria: Sputnik V este cel mai sigur și mai eficient vaccin
  Profesorul Anatoli Altștein: Are sau nu efecte adverse vaccinul "Sputnik V"
  Aliații SUA vorbesc despre achiziția vaccinului rusesc "Sputnik V"
  Erdogan: Turcia va primi o cantitate mare de Sputnik V
  Tagurile:
  Turcia, Sputnik V

  Știrile Zilei