03:59 13 Mai 2021
În direct
 • EUR21.53
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  399011

  Poliţia belgiană a arestat 132 de persoane ieri, în timpul dispersării unui miting anti-restricţii care a avut loc într-un parc din Bruxelles

  BRUXELLES, 2 mai – Sputnik. Mitingul anti-restricții din Bruxelles a fost interzis de autorități, prilej de a-i aresta pe participanți, iar potrivit unui bilanţ oficial publicat astăzi, nu mai puțin de 132 de protestari au fost reținuți de poliție.

  Dispersarea a fost brutală, cu intervenţii cu tunuri de apă şi jandarmi călare, iar din cauza unui jet de apă, o persoană a rămas inconştientă şi alte 14 au fost rănite uşor. O persoană a fost rănită de un cal al Poliţiei, însă și de cealaltă parte trei poliţişti au fost spitalizaţi şi zece au fost răniţi uşor.

  Adunarea a fost organizată prin intermediul reţelelor sociale pentru a protesta faţă de restricţiil impuse în lupta contra pandemiei, fiind prezente între 1.000 şi 2.000 de persoane.

  Pentru a-i descuraja pe participanți au fost trimiși 600 de poliţişti, mai multe tunuri de apă şi o unitate de jandarmi călare, aceștia înconjurând parcul înainte de sosirea participanţilor.

   

  Tematic

  Întâlnire importantă la Bruxelles, Iohannis convocat – România vizată
  Zaharova a acuzat Bruxelles-ul de deteriorarea relațiilor dintre Rusia și Europa
  Bruxelles-ul a început să taie din banii promiși României
  Tagurile:
  Belgia, Bruxelles

  Știrile Zilei