04:01 13 Mai 2021
În direct
 • EUR21.53
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  15303

  Mai multe persoane au fost rănite după ce o porțiune a unei căi ferate suspendate din suburbia Olivos din Mexico City s-a prăbușit, provocând deraierea unui tren de metrou.

  Potrivit rapoartelor neoficiale de la fața locului, cel puțin 50 de persoane au fost rănite, după ce trenul de metrou a deraiat de pe secțiunea prăbușită a Liniei 12, luni seara, cu puțin înainte de ora locală 23:00.

  ​Ziarul El Universal a raportat șase morți și 80 de răniți, citând serviciile de urgență care au răspuns la fața locului. Autoritățile din Mexico City nu au oferit încă informații oficiale despre răniri sau decese. Primarul Claudia Sheinbaum ar fi în drum spre locația tragică.

  Fotografiile de la locul accidentului arată vagoanele de tren atârnate deasupra suporturilor distruse, în timp ce echipele de salvare încearcă să evacueze orice pasager care ar fi putut fi la bord.

  ​Aproximativ două duzini de ambulanțe au fost mobilizate la fața locului.

  Potrivit rapoartelor preliminare, calea ferată suspendată s-a prăbușit atunci când un vehicul a lovit unul dintre stâlpii de susținere la nivelul străzii. Trenul s-a rupt în două când a deraiat și a căzut în gol.

  Linia 12 este cea mai nouă linie a metroului din Mexico City, inaugurată în 2012. Se desfășoară la sud-sud-vest de capitala Mexicului, care are o populație estimată la 9,2 milioane.

  Tagurile:
  Accident, Mexico, metrou

  Știrile Zilei