04:03 13 Mai 2021
În direct
 • EUR21.53
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  471120

  Un reputat economist dă în vileag un aspect trecut cu vederea de opinia publică – dar care este cea mai mare ”mostră de ipocrizie politică” de care sau dovadă liderii de la Bruxelles și Washington

   

  BUCUREȘTI, 4 mai – Sputnik. Cunoaștem cu toții ”zbaterea” de la Bruxelles și Washington în legătură cu ”viitorul verde”, prin celebrul ”Green Deal” – pe care noua administrație americană o are care principiu de bază – și pentru care însuși George Soros a insistat aprig la Davos sau oriunde altundeva.

  Desigur, așa cum am arătat, marele filantrop este direct interesat… financiar în politicile de mediu, el investind miliarde – și creând un fond de peste 100 de miliarde.

  Dar, atenție la ceea ce remarcă reputatul economist Adrian Câciu – măsurile anti-Pandemie includ și denotă ”cea mai ilustră mostră de ipocrizie politică”.

  Și anume asta ”a fost și este mixul de măsuri pentru combaterea pandemiei într-o lume în care se condiționează existența de un viitor verde, nepoluant”.

  Economistul dă exemplul concret: ”Absolut toate materialele, echipamentele, logistica au fost din materiale poluante, plecând de la măști și combinezoane, până la marcaje pe asfalt sau pe pereții clădirilor. Seringile, vaccinurile, medicamentele...totul chimic, nimic natural.... ”

  Concluzia este clară: ”Maximă ipocrizie să soliciți țărilor procente importante din bugete pentru un așa zis Green Deal și Green Future (ne ducem spre 40%) în timp ce promovezi folosirea măștilor din materiale poluante”.

  ”A, da, doar în România lucrurile au stat în loc pe vremea pandemiei, de parcă numai asta a existat”, scrie Câciu, ”În lume s-au întâmplat lucruri, unele chiar importante care au schimbat definitiv viitorul”.

  Adică, de la ”"privatizarea" spațiului cosmic până la explozia economiei digitale (inclusiv a cryptoeconomiei) sau de la schimbarea forțelor de influență politico-economice și o noua abordare monetară”.

  Ori, spune Câciu, dezvoltând demonstrația unei alte ipocrizii, cea a egalității între statele UE, ”Până se adaptează analiștii noștri la nou, noul devine vechi, după ce a fost negat când era nou”.

  Deci, ca o concluzie pentru noi – ”România, acest ultim tigru al unei lumi formată din rechini și porumbei. Mulți porumbei...”.

  La nivel global însă, concluzia este cea despre care scriam mai sus – se cer sume imense pentru o pretinsă politică – dar care e călcată în picioare în această Pandemie.

  Tagurile:
  Ipocrizie, UE, SUA

  Știrile Zilei