18:50 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  5204

  Comisia Europeană a recomandat ieri să fie autorizată din nou intarea pe teritoriul UE a cetățenilor non-UE vaccinați anti-Covid provenind din țări unde situația epidemiologiă este considerată bună.

  BRUXELLES, 4 mai – Sputnik. Cele 27 de țări membre UE autorizează în mod curent resortisanții din șapte țări, printre care Australia și Singapore, să intre pe teritoriul european pentru motive considerate non-esențiale, arată Sputnik Franța

  Comisia a propus însă lărgirea listei autorizând călătorii provenind din țări care nu au mai mult de 100 de cazuri la suta de mii de locuitori pentru o perioadă de 14 zile, față de 25 de cazuri la suta de mii de locuitori, cum e în prezent.

  ”Comisia propune autorizarea intrării în UE pentru rațiuni non esențiale nu doar tuturor persoanelor provenind din țări cu o bună situație epidemiologică, ci și tuturor persoanelor care au primit ultima doză dintr-un vaccin autorizat de UE”, a transmis Executivul european printr-un comunicat.

  ”Acest lucru poate fi lărgit la vaccinurile care au trecut de procedura de înregistare a OMS pentru utilizarea de urgență. În plus, Comisia propune ridicarea pragului relativ la numărul de noi cazuri de COvid 19 utilizat pentru a stabili o listă de țări din care toate călătoriile sunt autorizate”, a adăugat Comisia, precizând că lista ar trebui mărită.

  Pentru  limita riscul importului de tulpini noi, Comisia a propus în egală măsură intoducerea unui mecanism de urgență permițând adoptarea rapidă de restricții pentru țările unde situația sanitară se deteriorează.

  Țările UE, al căror acord e obligatoriu pentru punerea în aplicare a noilor măsuri, ar trebui să înceapă examinarea lor începând de astăzi.

  Comisia a declarat că reciprocitatea ar trebui luată în considerare în decizia de a autoriza călătoriile de agrement din țările din afara blocului european.

  Pragul de contaminări propus nu ar permite însă cetățenilor americani să călătorească liber, dar i-ar include pe resortisanții britanici și ruși, conform ultimelor date epidemiologice.

  Tagurile:
  Călătorii, UE

  Știrile Zilei