03:18 13 Mai 2021
În direct
 • EUR21.53
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  634251

  Președintele belarus, Aleksandr Lukașenko, promite Uniunii Europene “probleme”, în replică la sancțiunile împotriva Minskului.

  BUCUREȘTI, 4 mai – Sputnik. Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, a declarat că în cazul în care Uniunea Europeană vrea probleme din cauza sancțiunilor împotriva autorităților de la Minsk, le vor obține. Totodată, șeful statului a cerut premierului Roman Golovcenko să-i pregătească informații despre proiectele majore și întreprinderile europene din republică.

  Marți, Lukașenko a audiat raportul lui Golovcenko, iar un fragment video al întrevederii a fost publicat de serviciul de presă al președintelui.

  “Pur și simplu vă voi spune pentru a fi înțeles: dacă europenii își doresc probleme în legătură cu aceste sancțiuni, le vor obține. Mai multe nu pot zice, timpul le va arăta. Însă vă solicit informații cu privire la cele mai importante proiecte și întreprinderi europene la noi, create pe teritoriul Belarus. Vom urmări activitatea lor. Cel mai important, nimic nu trebuie lăsat fără un răspuns”, a declarat Lukașenko.

  Tematic

  Peskov, despre negocierile dintre Putin și Lukașenko
  Lukașenko i-a cerut lui Putin avioane de vânătoare suplimentare
  Video: Lukașenko a aterizat la Moscova pentru a discuta cu Putin
  Lukașenko a dezvăluit detaliile tentativei de lovitură de stat
  Tagurile:
  Uniunea Europeană, Belarus, Aleksandr Lukașenko

  Știrile Zilei