19:23 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  15721

  Autoritățile dintr-un canton elvețian încearcă să scape de cerșetori străini, achitându-le biletele pentru avion au tren spre orice țară europeană. Singura condiție: să nu mai revină în Elveția.

  BUCUREȘTI, 4 mai  - Sputnik. Autoritățile din cantonul elveția Basel-Stadt au luat decizia de a plăti biletul spre orice țară din Europa pentru cerșetorii și oameni ai străzii dacă aceștia se obligă să nu revină niciodată în Elveția, scrie presa locală.

  Potrivit publicației 20 Minuten, autoritățile cantonului sunt dispuse să ofere un bilet la tren sau avion, precum și 20 de franci elvețieni oricărui cerșetori care își va dori să revină acasă. În schimb, aceștia trebuie să semneze un document în care promit să nu mai revină în Elveția, “cel puțin o perioadă”. Nerespectarea acestor condiții va fi urmată de o deportare imediată.

  Potrivit publicației, de această măsură au beneficiat deja 31 de persoane, dintre care 14 sunt din România, șapte din Belgia, șapte din Germania, doi din Italia și unul din Franța.

  Ziarul mai menționează că cetățenii României au preferat să revină acasă cu avionul. Autoritățile din Basel-Stadt le-au achitat acestora biletele pentru compania Wizzair, în valoare de câte 60 de franci. Ziarul menționează că au existat cazuri în care aceeași persoană a solicitat de două ori bilete, utilizând diferite acte de identitate.

  Tematic

  Șase persoane au murit în Elveția după vaccinare
  Elveția ar putea renunța la vaccinurile AstraZeneca
  În Elveția, peste 50 de persoane au murit după vaccinul anti-Covid
  Tagurile:
  Elveția

  Știrile Zilei