22:48 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  14931

  Măsurile luate în pandemie de Viktor Orban și de partidul său, Fidesz, au făcut ca atât premierul de la Budapesta, cât și formațiunea sa, să crească în sondaje.

  BRUXELLES, 4 mai – Sputnik. Un sondaj de opinie realizat de Institutul ”Nézőpont” arată că popularitatea FIDESZ-KDNP (Partidul Popular Creștin Democrat condus de Viktor Orban) a crescut, iar șase din zece persoane sunt mulțumite cu activitatea premierului Viktor Orbán.

  Mateusz Morawiecki, Viktor Orban și Matteo Salvini
  © AFP 2021 / ATTILA KISBENEDEK

  Din sondajul de opinie reprezentativ la nivel naţional, efectuat săptămâna trecută, mai rezultă că popularitatea partidelor de guvernământ a crescut cu șase puncte procentuale față de stânga.

  Această reconfigurare este explicată prin succesul campaniei de vaccinare, 58% din cetățenii ungari fiind mulțumiți de activitatea premierului, responsabil cu coordonarea acțiunilor de protecție împotriva noului coronavirus.

  După un an de protecție împotriva noului coronavirus, în puține țări europene există un asemenea grad de mulțumire, indicele de mulțumire față de activitatea premierului fiind în creștere cu 4% în comparație cu datele statistice înregistrate înainte de pandemie.

  Sondajul de opinie a măsurat și slăbirea listei stângii, dovedindu-se că opoziția nu a fost atât de slabă de când a declarat că se va solidariza și va candida împreună la alegerile din 2022.

  Preferințele cetățenilor ungari au fost măsurate și în cadrul alegătorilor activi. Anul viitor se poate aștepta la competiția a două liste de partide importante, în prezent FIDESZ conducând cu 51%, în timp ce lista comună a partidelor de stânga ar fi votată cu 43% dacă alegerile ar avea loc în această duminică.

  Sondajul de opinie a fost realizat în zilele de 27 și 28 aprilie, prin chestionarea telefonică a unui număr de o mie de persoane. Eșantionul este reprezentativ pentru populația de peste 18 ani, în funcție de sex, vârstă, regiune, tip de așezare și educație. În cazul unui nivel de eșantion de o mie de persoane și al încrederii de 95%, marja de eroare este de 3,16%.

  Tematic

  Condiţia lui Victor Ponta pentru PNL ca să asigure cvorumul la votul pentru Guvernul Orban
  Victor Ponta intră la rupere în Guvernul Orban și își pune speranța în PSD
  Victor Ponta s-a săturat, îl face praf pe Orban… dar preia replica Olguței!
  Tagurile:
  Viktor Orbán

  Știrile Zilei