04:32 12 Mai 2021
În direct
 • EUR21.63
 • USD17.79
 • RUB0.24
 • RON4.39
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  251010

  Șoc în lumea întreagă: Comisia Europeană a anunţat că statele membre au aprobat utilizarea viermilor de făină galbeni uscaţi ca aliment.

  BRUXELLES, 4 mai – Sputnik. Un comunicat al Comisiei Europene Comisia europeană a autorizat, în premieră, o insectă ca aliment

  „Astăzi, 4 mai, statele membre au aprobat o propunere a Comisiei Europene, care permite utilizarea viermilor de făină galbeni uscaţi ca aliment nou”, se arată în comunicat.

  Conform documentului, această primă autorizare de introducere a insectelor pe piaţa UE ca alimente noi are loc în urma unei evaluări ştiinţifice riguroase efectuate de EFSA.

  Noul aliment se poate consuma ca gustare, sub formă de insecte uscate întregi, sau ca ingredient al unor produse alimentare, de exemplu sub formă de pudră în produse proteice, biscuiţi sau produse pe bază de aluat, susţin reprezentanţii CE.

  Pe site-ul Comisiei Europene se găsește de altfel o explicație detaliată a folosirii viermilor în alimentație, Comisia explicând cu nonșalanță folosirea acestora în alimentația umană ca și cum ar fi lucrul cel mai natural din lume.

  Tematic

  Îngrozitor: Pește cu viermi și ouă cu termenul expirat, găsite în școli și spitale
  Pește umplut cu viermi cât degetul, la un supermarket din Chișinău
  Atenţie: mâncare cu viermi la un lanţ popular de restaurante fast-food (VIDEO)
  Tagurile:
  Viermi

  Știrile Zilei