02:11 13 Mai 2021
În direct
 • EUR21.53
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  112605

  Într-un comunicat publicat marți, 4 mai, Consiliul științific din Franţa a anunţat aprobarea introducerii unui permis sanitar digital care va fi „utilizat temporar și în mod excepțional”.

  BUCUREŞTI, 4 mai – Sputnik. Luând în calcul reducerea restricțiilor sanitare în Franța, Consiliul științific din această ţară a decis în favoarea introducerii unui permis sanitar digital, care va permite accesul populaţiei la anumite activități.

  „Consiliul științific consideră că permisul sanitar, utilizat în mod temporar și excepțional, poate permite populației o revenire la viața normală, reducând în același timp riscurile de contaminare cu virusul”, a precizat Consiliul științific textul avizului.

  Permisul sanitar a fost planificat pentru a permite „libera circulație a oamenilor”, accesul la evenimente care reunesc mai mult de 1.000 de persoane, a mai menţionat instituția, citată de Sputnik France. Implementarea permisului ar putea avea loc la începutul lunii iunie 2021.

  „Utilizarea permisului de sănătate face posibil – deși încă trebuie demonstrat prin studii științifice privind evenimente reale, [studii] solicitate de Consiliul științific – ca riscul de contaminare să fie redus semnificativ”, se menţionează în document.

  HCSP recomandă o bună ventilație în spaţiile închise

  La rândul său, Înaltul Consiliu al Sănătății Publice (HCSP) a publicat o opinie prin care recomandă „deschiderea ferestrelor pentru cel puțin cinci minute pe oră” în unitățile unde are acces publicul.

  Dacă acest lucru nu este posibil, HCSP recomandă implementarea unor „soluții tehnice” pentru a asigura ventilația sau pentru a reduce „gradul de ocupare a spațiilor”.

  Eliminarea obligaţiei purtării măștii în aer liber?

  Întrebat de Europe 1, Ministrul francez al Sănătății Olivier Véran a sugerat posibila ridicare, din această vară, a obligaţiei purtării măștilor în aer liber.

  „Sper că [se va întâmpla acest lucru] vara aceasta”, a declarat ministrul, condiționând, în același timp, această posibilitate de un număr suficient de mare de francezi vaccinați.

  Potrivit ultimelor cifre, 16,1 milioane de francezi au primit deja cel puțin o doză de vaccin anti-Covid, dintre care 6,7 milioane sunt complet vaccinați, primind ambele doze.

  Tematic

  Premieră europeană: Franța și Germania și-au prezentat planurile de redresare împreună
  Franța amenință Rusia privind cazul Navalnîi, promițând sancţiuni în cazul morţii acestuia
  O regiune din Franța a făcut o precomandă pentru Sputnik V
  Tagurile:
  Vaccinare, Pașaport, Franța

  Știrile Zilei