02:39 13 Mai 2021
În direct
 • EUR21.53
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  583610

  Președintele SUA, Joe Biden, a făcut un anunț în legătură cu omologul său rus, președintele Vladimir Putin

  BUCUREȘTI, 5 mai – Sputnik. Dacă în urmă cu două săptămâni se vorbea de o confruntare militară cu Rusia, acum președintele american Joe Biden ar vrea să se întâlnească cu președintele Rusiei, Vladimir Putin.

  Biden a anunțat aseară că speră să se întâlnească Putin în timpul turneului pe care îl va întreprinde în Europa luna viitoare, transmit agențiile internaționale de presă.

  Va fi și o întâlnire în particular, între cei doi șefi de stat? Președintele american a spus presei că ”Sper că da şi cred în asta”, subliniind că ”se lucrează” la așa ceva în momentul de față.

  Precizăm că Joe Biden va face  prima călătorie în străinătate în calitate de președinte al SUA la jumătatea lunii iunie, în Marea Britanie şi Belgia, unde va participa la summit-urile G7 şi NATO. Biden are și o listă de întrevederi cu liderii Uniunii Europene Și ai unor state UE.

  Propuneri pentru o întâlnire Putin – Biden s-au făcut de către ambele părți imediat după instalarea oficială a președintelui SUA – și este considerată extrem de necesară în contextul relațiilor tensionate internaționale  - inclusiv între SUA și Rusia.

  Tagurile:
  Vladimir Putin, Joe Biden

  Știrile Zilei