08:48 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  41791

  Liderul belarus se arată dispus să organizeze noi alegeri prezidențiale, odată cu declanșarea noilor alegeri prezidențiale în SUA.

  BUCUREȘTI, 7 mai – Sputnik. Republica Belarus este gata să desfășoare alegeri prezidențiale anticipate, însă în paralel cu noi alegeri prezidențiale în SUA, a declarat vineri liderul belarus, Aleksandr Lukașenko.

  Aleksandr Lukașenko
  Пресс-служба президента Республики Беларусь

  “Sunt pentru. V-o spun public. Sunt pentru alegeri, pe care ei (Occidentul n.r.) le cer. Voi trece peste tot, peste faptul că suntem independenți, suverani. Sunt gata. În paralel cu americanii. Americanii să-și declanșeze alegeri anticipate, iar noi le vom declanșa în aceeași zi în Belarus”, a declarat Lukașenko, citat de Sputnik Belarus.

  Liderul belarus a amintit cum a decurs campania electorală în SUA: “oamenii au votat prin poștă, buletinele cu semnăturile pentru Donald Trump erau aruncate la gunoi”. În opinia lui Lukașenko, aceste fapte trebuie prezentate lumii întregi.

  “Și-au șters picioarele de președintele în exercițiu. Până în ziua de azi nu-i permit să se exprime pe Twitter. L-au blocat atunci. Despre ce acces la mijloace de informare în masă poate fi vorba?”, se întreabă Lukașenko.

  Tematic

  Lukașenko a dezvăluit detaliile tentativei de lovitură de stat
  Lukașenko: "Opoziția îmi caută palate. Nu vor reuși"
  Lukașenko i-a cerut lui Putin avioane de vânătoare suplimentare
  Video: Lukașenko a aterizat la Moscova pentru a discuta cu Putin
  Lukașenko: Dacă UE vrea probleme, le va avea
  Tagurile:
  Aleksandr Lukașenko

  Știrile Zilei