20:18 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Vaccinul Sputnik V (203)
  16161

  Președintele Turciei Tayyip Erdogan a declarat că a discutat cu omologul său rus, Vladimir Putin, despre procurarea unei cantități semnificative a vaccinului Sputnik V și despre producția comună a preparatului la întreprinderile turcești.

  BUCUREȘTI, 7 mai – Sputnik. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că a discutat cu omologul său rus, Vladimir Putin, despre livrarea vaccinului Sputnik V în cantități mari și despre producția lui în comun.

  Potrivit serviciului de presă al Kremlinului, Putin și Erdogan au purtat miercuri o conversație telefonică cu privire la o posibilă producție în comun a vaccinului Sputnik V la întreprinderile turcești.

  “Am purtat negocieri cu Putin în privința vaccinului rusesc Sputnik V, pe care îl vom primi în cantități foarte serioase. Apoi vom demara producția lui în comun în Turcia”, a declarat Erdogan jurnaliștilor.

  Vaccinul rusesc împotriva coronavirusului Sputnik V a fost autorizat în 64 de state, care reprezintă o populație totală de peste 3,2 miliarde de persoane. După numărul autorizațiilor obținute, preparatul ocupă locul doi în lume. Eficiența vaccinului constituit 97,6 la sută, potrivit analizei datelor obținute după vaccinarea a 3,8 milioane de ruși. Indicatorul depășește datele publicate mai devreme în revista medicală The Lancet (91,6 la sută), a declarat Fondul Rusesc pentru Investiții Directe și Centrul Gamaleia.

  Тема:
  Vaccinul Sputnik V (203)

  Tematic

  Astăzi în Moldova începe vaccinarea cu preparatul rusesc ”Sputnik V”
  Din 4 mai Moldova este gata să înceapă imunizarea cu "Sputnik V"
  Premierul Greciei: Sputnik V este sigur și eficient
  Valery Kuzmin, despre deosebirile dintre Sputnik V și alte vaccinuri – cifre concrete
  Erdogan: Turcia va primi o cantitate mare de Sputnik V
  Aliații SUA vorbesc despre achiziția vaccinului rusesc "Sputnik V"
  Turcia anunță autorizarea vaccinului Sputnik V
  Peste 20 milioane de oameni s-au vaccinat cu Sputnik V
  Tagurile:
  Sputnik V, Turcia

  Știrile Zilei