12:25 18 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1797)
  15001

  În Spania, starea de urgență legată de coronavirus, impusă cu mai multe luni în urmă, nu mai este în vigoare. Mai multe măsuri restrictive s-au relaxat, dar au rămas unele interdicții.

  BUCUREŞTI, 10 mai – Sputnik. Spania, una dintre țările cele mai afectate de pandemia de coronavirus din Europa, cu 3,5 milioane de infecții înregistrate și peste 78 de mii de decese cauzate de infecție, a relaxat, pe 9 mai, majoritatea restricțiilor care au fost valabile în starea națională de urgență, introdusă pe 25 octombrie 2020.

  Printre restricțiile care au fost ridicate se numără interdicţia ieşirii din case într-un anumit interval orar și interzicerea călătoriilor neesențiale între regiuni.

  Autoritățile intenționaseră să relaxeze restricțiile după Crăciun, dar numărul infecțiilor și spitalizărilor la acel moment a rămas încă ridicat. Guvernul a confirmat marțea trecută că nu va mai prelungi starea de urgență după 9 mai.

  Începând de astăzi, comunitățile autonome vor decide singure orele de deschidere a restaurantelor și barurilor. În plus, în funcţie de situaţie, ele vor putea solicita o nouă introducere a interdicţiei ieşirii din case, limitarea numărului de persoane pentru întâlnirile în spaţiul privat sau reintroducerea interdicției de călătorie între regiunile din țară.

  În multe orașe din Spania, oamenii au ieșit pe străzi și în piețe pentru a sărbători relaxarea restricțiilor, potrivit Sputnik Italia

  Situaţia din Spania

  Până pe 7 mai, în Spania s-au înregistrat 3.567.408 cazuri de infectare cu coronavirus şi 78.792 de pacienți au murit. În campania de vaccinare în masă din țară, au fost administrate 19.048.132 de doze de vaccin anti-COVID şi 5.956.451 de persoane s-au vaccinat complet (cu două doze de AstraZeneca, Pfizer, Moderna sau o doză de Johnson & Johnson).

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1797)

  Tematic

  Spania ar putea introduce paşaportul de vaccinare curând – în ce lună
  Spania: Distrugerea armelor confiscate de la organizații militante
  Acord între Rusia, Italia, Spania, Franța și Germania pentru producția comună a Sputnik V
  Dealuri cu cireși înfloriți în Valea Jerte din Spania
  Spania: Poliția a intervenit pe plaja din Barcelona
  Spania se redeschide pentru turiștii cu certificate anti-Covid din această dată
  Portugalia redeschide complet frontiera terestră cu Spania
  Tagurile:
  coronavirus, Spania

  Știrile Zilei