03:47 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  7103

  Germania va permite călătorilor din Spania sau Italia să evite carantina la sosirea în această țară dacă prezintă dovezi de vaccinare sau un test negativ.

  BRUXELLES, 13 mai – Sputnik. Începând de astăzi, călătorii care ajung în Germania și care vin din circa 100 de țări pot evita carantina dacă au fost vaccinați deplin cu cel puțin 15 zile înainte de excursie, sau dacă au un test negativ de Covid. Testul PCR trebuie să fie făcut cu cel mult 72 de ore înaintea călătoriei, sau există varianta uni test rapd antigen care să nu depășească intervalul de 48 de ore înaintea călătoriei, arată RT.

  Călătorii care ajung în Germania trebuie să fie vaccinați cu unul din cele 4 vaccinuri aprobate de UE: Pfizer/BioNTech, AstraZeneca/Oxford, Moderna sau Johnson & Johnson.

  Persoanele peste 28 de ani pot de asemenea evita carantina dacă au fost diagnosticate cu Covid 19 în ultimele 6 luni și s-au vindecat. Solicitarea de carantină a fost de asemenea anulată pentru cei care fac naveta peste graniță pentru a merge la muncă.

  Regulile se aplică și pentru destinațiile turistice de top, precum Spania, Italia sau Grecia, precum și pentru Austria. În schimb, călătorii din Franța vecină, care este considerată de Germania o națiune cu ”un risc particular ridicat de infectare”, trebuie încă să stea în carantină la sosire.

  Rata incidenței cazurilor de Covid pe șapte zile a scăzut treptat în Germania, iar Institutul Robert Koch Institute a anunțat astăzi 17.419 cazuri noi, ceea ce înseamnă cu circa 4.500 cazuri mai puțin decât săptămâna trecută.

  Tagurile:
  Germania

  Știrile Zilei