22:59 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  937711

  Au comis conducătorii militari israelieni o greșeală? După o noapte teribilă în Israel, armata israeliană invocă o… problemă de comunicare internă!

  BUCUREȘTI, 14 mai – Sputnik. O noapte teribilă, cu evenimente surpriză: din Liban au fost trase 3 rachete către Israel – dar fără a dori să atingă teritoriul evreu. Rachetele ai căzut în mare, deci se pare că a fost un semnal.

  Greu de înțeles ce a vrut însă armata israeliană să facă – pentru că, în ciuda opiniilor analiștilor, a avut loc o concentrare masivă de trupe și o pătrundere în Fâșia Gaza. Apoi… s-a retras!

  Agerpres transmite derularea bizară a evenimentelor:

  - ”Aviaţia israeliană şi trupele terestre efectuează un atac în Gaza”, a transmis iniţial armata israeliană.

  - ”Soldaţii au pătruns în Fâşia Gaza controlată de islamiştii din Hamas”, a spus purtătorul de cuvânt al armatei, Jonathan Conricus, care nu a specificat numărul militarilor sau durata şi scopul operaţiunii.

  - Două ore mai târziu, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a revenit cu ”clarificare”: ”În prezent nu există trupe în Fâşia Gaza”.

  Întrebarea pusă de presa internațională este dacă a fost vorba de ”război psihologic sau de o simplă greşeală?”

  Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a mers până acolo încât a spus că a fost vorba de o ”problemă de comunicare internă”, confirmând să Israel bombardează Gaza, ”dar din afara teritoriului”.

  Cert este că din Fâșia Gaza au fost lansate din nou rachete spre sudul Israelului, aviaţia israeliană şi-a continuat bombardamentele asupra unor presupuse locații ale Hamas.

  Armata israeliană a deplasat tancuri şi autovehicule blindate de-a lungul graniței teritoriului palestinian, iar Ministerul Apărării a dat undă verde armatei pentru a mobiliza rezervişti, transmite sursa citată.

  De amintit că ultima operaţiune militară israeliană în Fâşia Gazaa avut loc în 2014. Atunci confruntarea dintre Israel şi Hamas a durat 50 de zile, înregistrându-se peste 2200 de morţi palestinieni, majoritatea civili, şi 74 de israelieni, majoritatea militari.

   

   

  Tagurile:
  armată, Atacuri, Israel, Fâșia Gaza

  Știrile Zilei