08:52 25 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.49
 • USD17.99
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  2879284

  Specialistul care a dezvălui lumii ticăloșiile serviciilor secrete americane face acum o acuzație gravă la adresa Israelului după recentele evenimente care au revoltat opinia publică

  BUCUREȘTI, 16 mai – Sputnik. Fostul consultant CIA și NSA, Edward Snowden, cel care a dezvăluit adevăratele aspecte ale serviciilor speciale americane, a reacționat după acțiunea armatei israeliene care a scandalizat întreaga lume – demolarea unui bloc turn din Gaza cu rachete ale aviației.

  În respectivul bloc turn își aveau sediile câteva agenții internaționale de presă, ai căror angajați au fost anunțați cu puțin timp înainte de atac să plece din clădire.

  În aceste condiții, jurnaliștii Associated Press, Al Jazeera și ai altor mass media nu și-au putut lua decât puține lucruri cu ei, părăsind echipamente și mai ales arhive - care au fost distruse odată cu imobilul.

  Ori, Edward Snowden acuză Israelul că tocmai aceste sedii ale presei au fost vizate de atacul cu rachete!

  ”Israel tocmai a distrus intenționat birourile de presă din Gaza, oferind doar o oră de avertizare”, scrie pe Twitter Snowden, citându-l pe președintele Associated Press că este ”îngrozit că armata israeliană va viza și distruge organizațiile de știri din Gaza”.

  În aceste sens, Snowden ironizează acțiunea israeliană, parafrazând celebra afirmație, folosită ca un laitmotiv de Washington și de oficialii israelieni: ”Israelul are dreptul să se apere”.

  ”Israelul are dreptul să se apere împotriva câtorva zeci de jurnaliști ai Associated Press și independenți”, scrie ironic Snowden.

  Despre imaginile teribile cu demolarea blocului de către aviația israeliană, Edward Snowden face un comentariu scurt și clar: ”Imaginați-vă că aceasta a fost casa voastră”.

  Menționăm că Israelul a justificat distrugerea clădirii prin faptul că acolo s-ar fi aflat un centru cibernetic al organizației Hamas.

  Tagurile:
  Israel, Edward Snowden

  Știrile Zilei