08:24 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  31539

  Forțele aeriene israeliene au distrus complet clădirea Ministerului Muncii din Fâșia Gaza, a declarat șeful serviciului de presă al guvernului enclavei palestiniene, Salama Maaruf.

  Potrivit acestuia, avioanele israeliene au tras în această dimineață asupra clădirilor din centrul Gaza.

  "Ca urmare a bombardamentelor, clădirea Ministerului Muncii a fost complet distrusă, clădirea Ministerului Dezvoltării Sociale, depozitele sale, precum și clădirile adiacente au suferit pagube semnificative", se arată în comunicat.

  Forțele de apărare israeliene, la rândul lor, au declarat că avioanele lor de luptă au lovit casa comandantului batalionului Hamas, Jabaliya.

  Escaladarea conflictului palestiniano-israelian

  Situația de la granița dintre Israel și Fâșia Gaza s-a intensificat în seara zilei de 10 mai. Ciocnirile dintre musulmani și poliția israeliană, care au început după evacuarea mai multor familii palestiniene din cartierul Sheikh Jarrah din Ierusalimul de Est, au escaladat în ostilități.

  Conform celor mai recente date, grupurile palestiniene au lansat aproape 3000 de rachete asupra Israelului, majoritatea fiind respinse de sistemul Iron Dome. Opt civili și un soldat au fost uciși, peste 200 au fost răniți.

  La rândul său, Israelul a efectuat lovituri asupra Fâșiei Gaza. În același timp, mai mulți militanți au fost lichidați, inclusiv comandanți de rang înalt, zeci de ateliere pentru producția de arme, depozite cu arme și lansatoare de rachete, din care s-a tras spre teritoriul israelian. Potrivit Ministerului Sănătății din Palestina, cel puțin 174 de persoane au devenit victime ale acestor atacuri, aproximativ 1,2 mii de persoane au fost rănite.

  Tagurile:
  Israel, Gaza

  Știrile Zilei