12:18 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  15911

  Festivalul de muzică din Franţa va avea loc anul acesta pe 21 iunie. În ce condiţii vor putea oamenii să participe la festival şi de când va fi introdus paşaportul sanitar obligatoriu. Anunţul Ministrului francez al Culturii.

  BUCUREŞTI, 18 mai – Sputnik. Festivalul de muzică din Franţa va avea loc pe 21 iunie, cu închiderea la ora 23:00, a anunţat marți Ministrul francez al Culturii Roselyne Bachelot, în Le Parisien.

  Această petrecere, care se desfăşoară anual din 1982 în Franța, „va avea loc pe 21 iunie și nu se va impune [prezentarea] permisului sanitar, putem dansa, dar va fi o petrecere cu mască, cu închiderea la ora 23:00”, a spus ministrul, potrivit Sputnik France

  Şi anul trecut s-a desfăşurat Fête de la musique. Adunările de peste zece persoane erau atunci interzise, dar formarea de grupuri mai mari era încă permisă în orașele mari.

  Ministrul Culturii a cerut „ca toţi să manifeste responsabilitate” la ediția de anul acesta.

  Paşaportul sanitar obligatoriu din 9 iunie

  Revenind la permisul sanitar, Bachelot a explicat că documentul va fi obligatoriu „începând cu 9 iunie, în cazul evenimentelor cu peste 1000 de persoane”. „Studiem în prezent cum se va permite să se organizeze în cel mai bun mod concerte [la care să fie prezenţi spectatori] în picioare”, a precizat aceasta.

  Ministrul consideră, de asemenea, că „în spatele” mișcării ocupării teatrelor, „există și proiecte politice de opoziție față de guvern”. „Sunt puțin mai mult de 80 de locuri ocupate și, o spun ferm, aceste mişcări de ocupare nu par compatibile cu [regulile de] redeschidere”, a adăugat Roselyne Bachelot.

  Tagurile:
  festival, Franța, COVID-19

  Știrile Zilei