12:16 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  22390

  În contextul în care cazurile de violență împotriva forțelor de ordine au revenit în prim plan în Franţa, un studiu făcut public de France Inter arată că partidul Adunarea Națională adună tot mai mulţi adepţi din rândul poliției.

  BUCUREŞTI, 18 mai – Sputnik. Un studiu recent realizat de Centrul de Cercetări Politice Sciences Po (CEVIPOF) arată că numărul ofițerilor de poliție care aderă la partidul Adunarea Națională (Rassemblement National) (RN), condus de Marine Le Pen, este în creștere.

  Dacă în 2017 numărul polițiștilor și soldaților care spuneau că vor să voteze cu candidatul acestui partid, care se numea atunci Frontul Național, în al doilea tur al alegerilor prezidențiale, era de 57%, în prezent, numărul lor a crescut la 60%.

  Mai mult, în rândul ofițerilor de poliție activi, această cifră ajunge la 74%, potrivit rezultatelor studiului realizat de France Inter, citat de Sputnik France

  Cauza este că agenții „s-au săturat”, a spus Cyril Hemardinquer, delegat departamental al RN în Loiret. Acesta a explicat pentru France Inter că, imediat ce există o decizie nepopulară, populația atacă poliția.

  „După un timp, polițistul se satură și se îndreaptă spre un politician care este dispus să ia în considerare suferința sa la nivel uman, material și financiar”. Politicianul nu exclude faptul că, dacă un alt partid politic ar fi adresat aceste probleme, acesta ar fi atras votul poliţiştilor.

  De la asasinarea unui agent administrativ la intrarea în secția de poliție Rambouillet, pe 23 aprilie, ştirile despre atacurile vizând poliția au apărut zilnic în presă. Ultimul episod dramatic este încă o crimă: pe 5 mai, un ofițer de poliție a fost împușcat în timpul unei operațiuni antidrog în Avignon.

  În urma acestei omucideri, premierul Jean Castex a anunțat înăsprirea măsurilor împotriva celor care agresează agenții.

  „Marșul cetățenilor” pe 19 mai

  Pe 19 mai, capitala Franței va găzdui „marșul cetățenilor”, organizat de sindicatele de poliție în urma asasinării de la Avignon. Mai multe personalități politice, printre care Ministrul de Interne Gérald Darmanin, au anunțat că vor fi prezenți.

  Marine Le Pen a declarat deja că reprezentanţii RN aleşi vor fi acolo, iar ea va fi prezentă „cu gândul şi cu inima”.

  Tagurile:
  Marine Le Pen

  Știrile Zilei