21:09 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  14651

  Administrația SUA renunță la anumite sancțiuni impuse societății Nord Stream 2 AG și directorului său executiv, în interesul Statelor Unite, a anunțat secretarul de stat Antony Blinken

  BRUXELLES, 20 mai – Sputnik. Departamentul de Stat a publicat miercuri o declarație a secretarului de stat indicând că a fost trimis un raport Congresului potrivit căruia patru nave, cinci persoane juridice și o persoană fizică implicată în construcția gazoductului Nord Stream 2 erau pasibile de sancțiuni, fără derogări, sancțiuni la care administrația a renunțat imediat, relatează Sputnik Franța.

  ”Am decis că era în interesul național al SUA de a renunța la aplicarea de sancțiuni împotriva Nord Stream 2 AG, a directorului său general Matthias Warnig și a directorilor săi mandatari ai Nord Stream 2 AG”, a spus Antony Blinken.

  El a indicat totuși că SUA vor continua să se opună realizării proiectului, estimând că el slăbește securitatea energetică europeană.

  Secretarul de stat a adăugat că în ciuda anumitor divergențe, poziția SUA era conformă ”angajamentului de a întări relațiile noastre transatlantice”.

  Declarația lui Blinken a fost difuzată în timpul întâlnirii sale de la Reykjavik cu omologul său rus Serghei Lavrov.

  Surse apropiate dosarului au lăsat să scape informația potrivit căreia Casa Albă nu era dispusă să rupă relațiile sale cu Germania din cauza Nord Stream 2, judecând că singura modalitate de a opri proiectul era sancționarea utilizatorilor germani finali ai gazului.

  Luni, Agenția germană a navigației maritime și hidrografiei a autorizat reluarea dispunerii tuburilor gazoductului în zona economică exclusivă germană.

  Potrivit operatorului proiectului, Nord Stream 2 AG, pe 31 martie, el era terminat la 95 la sută.

  Tagurile:
  Rusia, North Stream - 2, SUA

  Știrile Zilei