12:34 25 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.49
 • USD17.99
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  922221

  Submarinele rusești, de asemenea, bărcile și corvetele, pot reprezenta un pericol deosebit pentru marina SUA, în ciuda diferenței în ceea ce privește numărul de nave.

  BUCUREȘTI, 20 mai - Sputnik.  Marina rusă reprezintă o adevărată amenințare pentru marina SUA, în ciuda diferenței în ceea ce privește numărul de nave, scrie jurnalistul Chris Osborne într-un articol pentru National Interest.

  După cum explică autorul materialului, tripla superioritate a Statelor Unite în ceea ce privește numărul de distrugătoare pare să neutralizeze potențiala amenințare din partea Rusiei. De fapt, acest lucru nu împiedică Moscova să-și extindă în mod activ și deschis prezența în Marea Neagră: de exemplu, anul acesta Flota Mării Negre va primi șapte nave de război și bărci noi.

  "Dacă Rusia crește numărul de noi nave de război, ce fel de nave de război sunt acestea? Cel mai important, ce tipuri de arme, radare și senzori pot folosi?" Jurnalistul întreabă, adăugând că răspunsurile vor dezvălui adevărata amploare a amenințării în creștere.

  Osborne se referă la concluziile experților, potrivit cărora, submarinele rusești, de asemenea, bărcile și corvetele, pot reprezenta un pericol deosebit în regiunile de coastă ale Mării Negre, în special pentru Bulgaria și România. În caz de conflict, portavioanele americane mari cu un tiraj mai profund nu vor putea opera în zone vitale, spre deosebire de corvetele și navele de patrulare rapide și manevrabile rusești, a concluzionat jurnalistul.

  Tagurile:
  Flota Rusiei, SUA

  Știrile Zilei