21:09 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  12130

  Tesla ia în considerare construirea de fabrici în țări noi în viitor, iar Rusia ar putea fi luată în considerare, a declarat vineri Elon Musk, CEO-ul companiei de mașini electrice.

  BUCUREŞTI, 21 mai – Sputnik. „În timp, vom lua în considerare să înfiinţam fabrici în alte zone ale lumii și, posibil, în Rusia”, a declarat Musk în cadrul maratonului educațional „New Knowledge” din Rusia, la care a participat online, potrivit Sputnik News.

  În ceea ce privește înfiinţarea de centre de service pentru mașini, Tesla este „aproape de a stabili o prezență în Rusia”, a spus Musk. Potrivit acestuia, compania de mașini electrice se gândeşte să facă acelaşi lucru în Kazahstan și țările vecine.

  De asemenea, acesta a mai spus că ar fi bine ca Rusia și SUA să comunice mai mult.

  „Sunt multe talente în Rusia și cred că ar trebui să existe dialog și comunicare mai multă între Rusia și Statele Unite”, a declarat Musk, care a adăugat că admiră realizările tehnologice ale Rusiei și URSS.

  Tesla deţine mai multe fabrici în SUA, una în China și construiește una în Berlin. După cum a dezvăluit recent presa britanică, compania poate lua în calcul construirea unei alte fabrici și în Marea Britanie.

  Perspective de viitor

  Miliardarul a făcut, de asemenea, mai multe predicții în domeniul tehnologic, lăudând transportul electric și descriind viziunea sa cu privire la progresul tehnologic.

  „Toate transporturile vor fi în mod cert electrice, cu excepția ironică a rachetelor”, a precizat omul de afaceri.

  Avioanele vor fi ultimul mijloc de transport care va deveni electric, a mai spus CEO-ul Tesla.

  „Cred că vom privi înapoi către mașinile cu ardere internă la fel cum privim acum mașinile cu aburi”, a spus Musk, adăugând că mașinile se vor conduce singure în viitor.

  El a subliniat că nu există nicio îndoială, nici un „semn de întrebare”, cu privire la conducerea autonomă în viitor.

  Tagurile:
  Elon Musk

  Știrile Zilei