01:13 17 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.72
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  16630

  Antreprenorul de origine sud-africană Elon Musk și-a dezvăluit admirația pentru programul spațial al URSS și realizările sale, spunând studenților ruși că a numit unele dintre sălile de conferință ale companiei sale după ingineri sovietici.

  BUCUREŞTI, 21 mai – Sputnik. Vorbind vineri în cadrul evenimentului „New Knowledge” prin video online, creatorul SpaceX, Elon Musk, și-a exprimat admiraţia față de Serghei Korolev și Konstantin Tiolkovski, doi influenți pionieri ruşi ai secolului XX, potrivit RT. 

  „[Tiolkovski] a fost uimitor. A fost cu adevărat unul dintre cei mai mari. La SpaceX, denumim sălile noastre de conferință după numele marilor ingineri și oameni de știință din domeniul spațial, iar una dintre cele mai mari săli de conferință ale noastre poartă numele lui Tiolkovski. Iar [alta a fost numită după] Korolev”, a dezvăluit Musk.

  De asemenea, antreprenorul a avut cuvinte de laudă despre programul spațial sovietic în ansamblu, spunând că admiră realizările URSS în domeniul științei rachetelor.

  Creatorul SpaceX manifestă de mult timp interes faţă de Rusia și anterior şi-a arătat admiraţia pentru realizările ţării în cosmos. Anul trecut, o postare pe Twitter adresată șefului Agenției spațiale din Moscova, Dmitri Rogozin, a devenit virală, după ce Musk a răspuns oficialului în rusă. „Sperăm la o cooperare pe termen lung reciproc avantajoasă și prosperă”, a scris miliardarul în domeniul tehnologic.

  ​Postarea pe Twitter a venit după lansarea reușită a SpaceX, când compania sa a trimis capsula Crew Dragon în prima sa călătorie către Stația Spațială Internațională (ISS). Evenimentul a marcat prima dată din 2011 când NASA și-a trimis astronauții în spațiu într-o navă spațială fabricată în SUA.

  La începutul acestui an, s-a aflat că Serghei Korsakov va deveni primul cosmonaut rus care va călători către ISS într-o navă SpaceX.

  Tagurile:
  Elon Musk

  Știrile Zilei