11:02 25 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.49
 • USD17.99
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  22403

  Presa americană anunță că experții au avertizat în prealabil administrația președintelui SUA, Joe Biden, despre o altă criză între Israel și Palestina, dar Casa Albă nu a luat aceste avertismente prea în serios.

  BUCUREȘTI, 23 mai - Sputnik. Experții au avertizat în prealabil administrația președintelui SUA, Joe Biden, despre o altă criză între Israel și Palestina, dar Casa Albă nu a luat aceste avertismente prea în serios, potrivit publicației americane de internet Axios, care face trimitere la surse diplomatice.

  Potrivit informației, experții de la sfârșitul lunii aprilie au avertizat Casa Albă că amânarea alegerilor din Palestina și protestele în jurul evacuării familiilor palestiniene din regiunea Sheikh Jarrah din Ierusalim ar putea prezice o altă criză. "La început, Casa Albă nu a luat aceste avertismente prea în serios. Conflictul dintre Israel și Palestina nu era încă o prioritate", scrie ziarul.

  Cabinetul de securitate israelian a acceptat joi seară, în unanimitate, inițiativa Egiptului de a înceta focul bilateral în zona conflictuală israeliano-palestiniană, fără careva condiții. Consilierul șefului Biroului Politic Hamas, Taher An-Nono, a declarat că mișcarea va onora încetarea focului dacă Israelul va ține cont de acesta. Încetarea focului a intrat în vigoare la 2.00 vineri seara.

  Situația de la granița dintre Israel și Fâșia Gaza s-a intensificat în seara de 10 mai. De la începutul escaladării, aproximativ 4.340 de rachete au fost lansate din enclava palestiniană, potrivit armatei israeliene, aproximativ 640 dintre ele au căzut în interiorul enclavei.Israel estimează eficiența sistemului de apărare antirachetă Iron Dome la 90%. Conform celor mai recente informații, 12 persoane au fost ucise în Israel, peste 50 au fost rănite grav. Numărul palestinienilor uciși în atacuri aeriene israeliene de represalii a ajuns la 243, printre victimele a 66 de minori. 1,9 mii de persoane au fost rănite.

  Tagurile:
  Fâșia Gaza, Joe Biden

  Știrile Zilei